Tai reiškia, kad status quo bendrosios įskaitos rikiuotėje beveik nepakito. Be S. Peterhanselio, nusigauti iki finišo iki sustabdant kovą spėjo tik keturi lenktynininkai. Visų kitų sportininkų pozicijos bendroje klasifikacijoje išliks tokios pačios kaip po septinto etapo.

Iš pradžių skelbta, kad aštuntame etape automobilių ekipažai bus išrikiuoti pagal laiką, užfiksuotą kontrolės punkte. Vieninteliai ralį tęsiantys Lietuvos atstovai - Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas su „Oscar“ automobiliu - jame užėmė aukštą 26 vietą.

„Važiuojant paskutinius 30 km trasos mus pasigavo sraigtasparnis. Pranešė, kad toliau važiuoti pavojinga, bei minėjo, kad greičiausiai bus priimtas sprendimas paskelbti oficialiais CP2 tarpinio finišo rezultatus“, - įspūdžiais iš trasos grįžęs į bivaką socialiniame tinkle dalinosi B. Vanagas.

Tačiau organizatoriai vis dėlto nusprendė kitaip. Etapo nugalėtoju tapo ne kontrolės punkte greičiausias buvęs Nasseras Al-Attiyah iš Kataro, o pirmas greičio ruožo finišą pasiekęs prancūzas Guerlainas Chicherit su SMG bagiu, distanciją nuvažiavęs per 1 val. 55 min. 6 sek.

Jam įkandin finišavo sirgalių numylėtinis argentinietis Orlando Terranova su BMW, nugalėtojui pralaimėjęs 4 min. Trečias buvo amerikietis Robby Gordonas („Hummer“), o čempiono laurus ginantis S. Peterhanselis („Mini“) greičio ruožą įveikė ketvirtu laiku. Penktas ir paskutinis finišą pasiekė ispanas Nani Roma.

Kitiems lenktynininkams įskaitytas S. Peterhanselio laikas. Bendroje įskaitoje B. Vanagas išliko 93 vietoje.

Automobiliai (po 8 etapų):

1Stephane'as PeterhanselisMini18 val. 31:04
2Nasseras Al-AttiyahBuggy+ 03:14 min.
3Ginielis de VilliersasToyota+ 44:03
4Leonidas NovitskisMini+ 48:54
5Guerlainas ChicheritSMG+ 1 val 04:50
93Benediktas VanagasOscar+ 23 val. 57:02 (1 val. baudos)


Primename, kad Dakaro ralio karavanas šeštadienį keliavo iš Saltos į Tucumaną Argentinoje. Dėl liūčių ir patvinusių upių dar ryte nuspręsta automobilių ir motociklų įskaitų dalyviams greičio ruožą sutrumpinti, o sunkvežimių vairuotojams - atšaukti.

Tačiau dienos metu padėtis suprastėjo taip, kad ralio organizatoriai nebesulaukė dalies automobilių ekipažų, kurie startuoja vėliausiai, finišo ir sustabdė lenktynes.

Sekmadienis Dakaro ralyje - vienintelė poilsio diena.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)