Pasak ekipažo šturmano, Sauliaus Jurgelėno, sportiniams automobiliams suteikiami starto numeriai didėjančia tvarka nuo 300-ojo. Kadangi lenktynėse užsiregistravo 162 lengvųjų automobilių ekipažai, vadinasi, kad 458-uoju numeriu pažymėtas lietuvių ekipažas pirmąją dieną startuos penkti nuo galo.

„Kiekvieną dieną lenktynininkai startuoja pagal praėjusią dieną pasiektą greičio ruožo rezultatą“, - sakė šturmanas.

Benedikto Vanago paklausus, kaip jis vertina tokią starto poziciją, jis atsakė: „Suprantu, kad startuojant Dakare pirmąjį kartą nesame užsirekomendavę šiose lenktynėse. Nors varžybų taisyklėse ir buvo minėta, kad organizatoriai atsižvelgs į tokio tipo varžybų patirtį. Dakaro serijos lenktynėse „Silk Way Rally“ mes būtume buvę vieni iš prioritetinių ekipažų. Panašu, kad lenktynių organizatoriai pro pirštus praleido mūsų pasiekimus ir teks viską pradėti įrodinėti iš naujo.

Sunkiausia yra tai, kad startuojant lenktynių karavano gale tenka lenkti daugybę lėtesnių varžovų. Kiekvienas lenkimas yra didžiulė rizika – patekus į lenkiamo automobilio sukeliamas dulkes, gali nepastebėti ant kelio esančių kliūčių ar net posūkių. Tuomet, labai padidėja galimybė pažeisti automobilį. Bet vykdami į Dakarą neieškojome lengvų uždavinių, tad susidorosime ir su šia situacija“, - šypsojosi lenktynininkas.

Motociklininkui Gintautui Igariui teko 80-tas starto numeris iš 196 startuosiančių motociklais. Lyginant su praėjusiais metais sportininkui suteikta 56 pozicijom geresnė starto vieta, nes buvo atsižvelgta į jo pasiektą rezultatą. Tuomet Dakaro finišą G. Igaris pasiekė 81-as tarp motociklininkų.

2013 Dakaro lenktynėse iš viso dalyvaus 196 motociklai, 41 keturratis, 162 lengvieji automobiliai ir 76 sunkvežimiai.

Dakaro lenktynių metu visą informaciją apie lietuvių pasirodymą rasite puslapyje www.benediktasvanagas.lt.
Saulius Jurgelėnas ir Benediktas Vanagas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)