„[Savo „Motorola“ komandos draugo] Frankie Andreu ir jo žmonos, kurie davę priesaiką liudijo teisme Dalase, akivaizdoje L.Armstrongas teigė vartojęs EPO, testosteroną, augimo hormonus ir kortizoną“, – rašoma „Le Monde“.

Amerikiečių sportininkas, po praėjusią liepą pasiektos rekordinės septintos iš eilės pergalės pasitraukęs iš profesionaliojo sporto, visuomet neigė vartojęs draudžiamus preparatus.

Liudijimo metu jis neigė tokias prielaidas, pridurdamas, kad Betsy Andreu pateikusi parodymus prieš jį iš neapykantos, o jos vyras Frankie ją palaikęs iš solidarumo.

Nepateikdamas išvados apie patį EPO vartojimo faktą, Dalaso teismas L.Armstrongo naudai priėmė galutinį sprendimą byloje prieš draudimo bendrovę SCA, kuri buvo iškelta už atsisakymą išmokėti sportininkui 5 mln. JAV dolerių (13,76 mln. litų) premiją už 2004 metų lenktynių „Tour de France“ laimėjimą.

Teismas nutarė, kad draudimo kompanija negali atsisakyti išmokėti jam šiuos pinigus, remdamasi įtarimais, kai tuo tarpu atitinkamos sporto institucijos nesuabejojo dviratininko pergale.

Trečioji bylos liudytoja Stephanie McIlvain palaiko L.Armstrongą. Dviratininką remiančios bendrovės „Oakley“ darbuotoja, liudydama 2005 m. lapkričio 14 d., paneigė girdėjusi, kad septyniskart „Tour de France“ nugalėtojas pripažino vartojęs draudžiamus preparatus.

Tačiau 2004 m. rugsėjo 21 d. telefono pokalbio su triskart „Tour de France“ nugalėtoju Gregu LeMondu įrašas yra atviras interpretacijai. G.LeMondas įrašė savo pokalbį ir pateikė jį kaip liudijimą. S.McIlvain teigė: „Jei aš jau turiu liudyti, aš liudysiu [...] Nes aš nemeluosiu. Žinote, aš buvau tame kambaryje ir girdėjau.“

Prancūzų sporto dienraštis „L’Equipe“ praėjusį rugpjūtį pranešė gavęs laboratorinius dokumentus, kuriuose rašoma, kad šeši L.Armstrongo šlapimo mėginiai, paimti per 1999 metų „Tour de France“ lenktynes, parodė „neabejotinus“ eritrocitų gamybą aktyvinančio eritropoetino pėdsakus.

Tarptautinė dviračių sąjunga (UCI) atsisakė komentuoti prancūzų dienraščio „Le Monde“ pranešimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją