Mat uostamiesčio „Žalgirio“ stadione futbolo klubas „Prelegentai” šventė dešimtąjį gimtadienį.

„Prelegentų“ klubas iš sostinės, vienijantis pramogų verslo, žiniasklaidos atstovus bei futbolo veteranus, gimė keliems bičiuliams Karklės paplūdimyje žaidžiant futbolą. Todėl gimtadienis ir buvo švenčiamas Klaipėdoje.

Persekiojo lyderį

„Prelegentai“ – prieš Lietuvos futbolo rinktinę. Tokias rungtynes galėjo pamatyti Klaipėdos gyventojai bei miesto svečiai. Nors kova ir buvo arši, tačiau pergalę išplėšė Lietuvos rinktinės komanda rezultatu 5:4.

Abiejose komandose žvaigždžių netrūko. Už „Prelegentus“ kovėsi Marijonas Mikutavičius, Rolandas Skaisgirys, Vytaras Radzevičius, įmušęs net du įvarčius Linas Zareckas-Choras, Algis Ramanauskas-Greitai, Maksas Melmanas, Linas Kunigėlis.

O Lietuvos rinktinės vartus saugojo Vacys Lekevičius, kuris dažnai garsėja muštynėmis aikštėje.

„Varžovų komandoje žais Jankauskas. Negi tu jį „laužysi“? Kita vertus, jeigu „nelaužysi“, jis, sukčius, primuš tau įvarčių!“ – linksmai, bet kovingai prieš varžybas buvo nusiteikęs M.Mikutavičius. Taip jis kalbėjo apie Lietuvos futbolo rinktinės lyderį Edgarą Jankauską.

Po varžybų E.Jankauskas prisipažino, kad „Prelegentų“ žaidėjai aikštėje su juo elgėsi griežtai. „Taip ir buvo, net marškinėlius man kažkas ant galvos užmovė“, – sakė futbolininkas.

Neįmušė baudinio

Vienintelis iš politikų Seimo narys Artūras Paulauskas, nors ir uždusęs, lakstė po aikštę neatsilikdamas nuo profesionalų.

„Dar prieš gerą mėnesį „Prelegentai“ ėmė mane kalbinti, kad sutikčiau žaisti ne už juos, o prieš juos. O aš juk ir šiaip sportuoju. Labai smagu, tokiose rungtynėse seniai dalyvavau “, – džiaugėsi vieno iš įvarčių autorius A.Paulauskas, kuris žaidė Lietuvos rinktinėje.

Jau pirmąją rungtynių minutę įvartį į „Prelegentų“ vartus įmušė Audrius Žuta. Vėliau – žudantis jo kolegos Raimondo Žutauto smūgis. Paskui netyčiom į savo vartus pataikė Lietuvos rinktinės žaidėjas Deividas Česnauskis.

Po to rezultatą du kartus sugebėjo išlyginti L.Zareckas-Choras.

Lygiosiomis pasibaigus rungtynių laikui, kova tęsėsi baudinių smūgiais. Paskutinį A.Ramanausko-Greitai smūgį sulaikęs V.Lekevičius ir lėmė pergalę Lietuvos rinktinei.




YVA – gyvai!

Žiūrovams stadione nuobodžiauti neleido ŽAS narys Marius Berenis, kuris gyvai kalbino žaidėjus aikštėje.

Rungtynių pertraukos metu mini futbolo varžybose susikovė grupių „69 danguje“ ir YVA narės. Nors merginos išvengė nulaužytų nagų, mėlynių, tačiau po aršios kovos pergalę pasiekė YVA.

YVOS pasirodymą vakaro koncerte M.Mikutavičius juokais pristatė kaip pasaulio muzikinį įvykį, nes šeštadienio vakarą ši grupė bene pirmą kartą scenoje dainavo gyvai. Ką tik, rodos, visas jėgas aikštelėje atidavę muzikantai jau po pusvalandžio lipo ant scenos. Iki vėlyvo vakaro „Žalgirio“ stadione žiūrovai šėlo dainuojant Stasiui Povilaičiui, M.Mikutavičiui, grupėms „Biplan“, ŽAS, „Bavarija“, „G&G Sindikatas“.