"Kristinos laimėjimas yra fantastiškas, sportininkė jo link ėjo tvirtai, kasmet demonstravo vis geresnius rezultatus", - sakė Lietuvos tradicinės karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius.

Deja, kitiems lietuviams Lenkijoje sekėsi gerokai prasčiau, nors iš anksto buvo planuojama laimėti daugiau medalių.

Planetos vicečempionas Rytis Bublevičius ir Senojo žemyno sidabro medalininkas Giedrius Švetkauskas pateko tik tarp 12-os geriausių Europos sportininkų, nors galėjo pakilti kur kas aukščiau.

"Nugalėjau dėka taktikos, ramybės bei užtikrintumo savo jėgomis. Pavyko susitvarkyti su emocijomis",- antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo Europos čempione tapusi K.Kacevičiūtė.

Pradinių klasių mokytoja Lentvaryje dirbanti Vilniaus "Lūšies" klubo narė Fuko-Go rungtyje įveikė šveicarę, vokietę, pusfinalyje italę, o kovoje dėl čempionės titulo privertė pasiduoti italę.

"Padariau tai, ką galėjau. Kovojau tikėdama savo jėgomis ir tai man padėjo. Jaučiau visos mūsų komandos palaikymą",- kalbėjo nuo 1993 šia sporto šaka su trejų metų pertrauka užsiimanti K.Kacevičiūtė.

Pirmenybėse Lenkijoje K.Kacevičiūtė Lietuvos rinktinės sudėtyje pakeitė dėl traumos šioje rungtyje dalyvauti negalėjusią 2005 metų Europos vicečempionę Nataliją Artiomovą.

"Svarbiausias pasiekimas čempionate Lenkijoje - istorinis aukso medalis. Startai džiugina, nors kai kuriose rungtyse tikėjomės geresnių rezultatų. Rezultatams įtakos turi ne tik mūsų pačių pasirengimas, bet ir varžovų meistriškumas. Šiame sporte autoritetai neegzistuoja",- tvirtino K.Kacevičiūtės treneris G.Dranevičius.

G.Švetkauskas, R.Bublevičius ir Marius Kliauza atitinkamai suaugusiųjų kumitė, Fuku-Go ir kata rungtyse kiekvienas su trimis varžovais pasidalijo IX-XII vietas.

Tokioje pat pozicijoje buvo ir Lietuvos rinktinė (Darius Balčiūnas, G.Švetkauskas ir R.Bublevičius) komandinėje kumitė rungtyje. Burtų valia jau pirmajame rate lietuviai pralaimėjo Europos čempionais pirmenybėse Lenkijoje tapusiems italams.

"Rezultatui įtakos turėjo stresinė komandos būsena prieš mačą su italais",- įsitikinęs G.Dranevičius.

Kartu su suaugusiųjų čempionatu Lenkijoje vykusiose jaunių (16-18 metų amžiau) pirmenybėse Laimonas Niūniava bei Ada Urbonaitė pateko tarp aštuonių geriausių sportininkų tiek kumitė, tiek Fuku-Go rungtyse.

Jaunimo (19-21 metų amžiaus) turnyre tarp aštuonių geriausių individualios kata bei kumitė rungtyse buvo Arina Grabusovaitė.

"Iš G.Švetkausko ir R.Bublevičiaus daug tikimės pasaulio karatė čempionate spalio mėnesį Kanadoje",- kalbėjo LTKA vadovas. Jo teigimu, planetos pirmenybėse dalyvaus Europos čempione tapusi K.Kacevičiūtė bei greičiausiai traumą išsigydžiusi N.Artiomova. Lietuvos vyrų rinktinė taip pat varžysis komandinėje kumitė rungtyje.

Be to, Europos čempione tapusi K.Kacevičiūtė Tarptautinės tradicinio karatė federacijos (ITKF) turėtų būti pakviesta dalyvauti pasaulio taurės turnyre metų pabaigoje. Šiose varžybose iki šiol nedalyvavo nė vienas Lietuvos sportininkas.

LTKA prezidentas G.Dranevičius viliasi, jog 2008 metų planetos tradicinio karatė čempionatą pavyks surengti Vilniuje. Tai turėtų nuspręsti spalio mėnesį Kanadoje vyksiantis ITKF kongresas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją