Valstybinė televizija citavo prezidento žodžius, jog moterų ir šeimų dalyvavimas "skatintų skaistumą".

Moterims lig šiol buvo draudžiama dideliuose stadionuose stebėti tokius sporto renginius kaip nacionalinės futbolo varžybos, ir jos seniai skundėsi tokiu suvaržymu, ypač tada, kai užsienio komandų sirgalės į stadionus būdavo įleidžiamos.

Valstybinės televizijos pranešėjas paskelbė, kad M.Ahmadinejadas "nurodė sporto organizacijos vadovui pasirūpinti sąlygomis, kad moterys stadionuose galėtų stebėti nacionalines rungtynes".

"Stadionuose, kur vyksta nacionalinės ir kitos svarbios varžybos, geriausios tribūnos turėtų būti skirtos moterims ir šeimoms", - prezidento žodžius citavo televizija.

"Moterų ir šeimų buvimas viešose vietose skatina skaistumą", - sakė jis.

Šis M.Ahmadinejado nurodymas sekė po kito, sekmadienį skelbto pareiškimo, jog griežto Irano aprangos kodekso, reikalaujančio, kad moterys slėptų visą kūną ir galvą, nereikėtų įgyvendinti jėga. Policija pažymėjo švelniau reaguosianti į šios vasaros aprangos kampaniją.

Kai kurie analitikai teigia, kad vyriausybė švelnesnę elgesio liniją pasirinko nenorėdama atstumti nė vienos visuomenės dalies tuo metu, kai patiriamas vis didesnis tarptautinis spaudimas dėl branduolinės programos.

Griežtų moralinių taisyklių, reguliuojančių moterų aprangą, vakarietišką muziką ir skirtingų lyčių buvimą kartu, įgyvendinimas sušvelnėjo, kai 1997 metais prezidentu buvo išrinktas Mohammadas Khatami. Tačiau net jo vadovavimo metais moterys į stadionus nebuvo įleidžiamos.

M.Ahmadinejadas prezidento rinkimus laimėjo žadėdamas atgaivinti ajatolos Khomeini 1979 metų Islamo revoliucijos vertybes.

Po šios revoliucijos moterims buvo uždrausta stebėti sporto varžybas, nes vyrai per jas vilki šortais. Be to pastaruoju metu pareigūnai sako, kad moterims nedera būti stadionuose, nes yra didelė tikimybė, kad juose išgirs šiurkščių žodžių ar pamatys blogą elgesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją