Kauno aukštojoje mokykloje Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentui bus suteiktas Garbės daktaro vardas už olimpinio sąjūdžio plėtojimą ir sporto problemų sprendimą.

“Lietuvos kūno kultūros akademija yra antroji aukštoji mokykla pasaulyje, kuri suteiks J.Rogge'ui Garbės daktaro vardą. Manau, mums ši garbė teko neatsitiktinai, nes J.Rogge'as ypatingą dėmesį kreipia sporto mokslo plėtrai, o tokių aukštųjų mokyklų, kurios ne tik ruoštų sportininkus, bet ir užsiimtų sporto mokslu, nėra daug”, - sakė LKKA rektorius prof. Albertas Skurvydas.

“Mūsų miestui didelė garbė, kad Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas J.Rogge'as sutiko atvykti į Lietuvą, o pirmajam savo vizitui šalyje pasirinko Kauną, Lietuvos sporto sostinę. Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento vardas pasaulyje yra prilyginamas didžiųjų valstybių vadovams. Tokio lygio asmens vizitas Kaune yra neeilinis įvykis, todėl J.Rogge'ą mums reikia priimti su derama pagarba ir aš užtikrinu, kad padarysime viską, kad Prezidentas iš Kauno išsivežtų geriausius prisiminimus”, - sakė Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.

Planuojama, kad vizito Lietuvoje metu J.Rogge'as apsistos Vilniuje, kur susitiks su Lietuvos Respublikos Prezidentu Valdu Adamkumi, Vyriausybės bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovais.

J.Rogge'as yra aštuntasis Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas, kuriuo buvo išrinktas 2001 m. liepos 16 d. Maskvoje vykusio 112-ojo Tarptautinio olimpinio komiteto posėdžio metu. Jis pakeitė ilgametį (1980 – 2001 m.) TOK prezidentą Juaną Antonio Samaranchą. 8 metų kadencijai išrinktas J.Rogge'as yra žinomas kaip griežtų reformų šalininkas, ypatingą dėmesį skiriantis korupcijos sporte prevencijai ir dopingo kontrolei.

J.Rogge'as buvo Belgijos olimpinio komiteto prezidentas (1989 –1992 m.), Europos olimpinio komiteto prezidentas (nuo 1989 m.), TOK vykdomojo komiteto narys (nuo 1991 m.), 2000 m. koordinavo Sidnėjaus olimpinių žaidynių organizavimą.

J.Rogge'as gimė 1942 m. Belgijoje. Sportininko karjerą pradėjo kaip buriuotojas. Atstovavo Belgijai trejose olimpinėse žaidynėse (1968 m. Mechike, 1972 m. Miunchene ir 1976 m. Monrealyje), tapo Pasaulio čempionu ir 16 kartų Belgijos čempionu. J.Rogge'as – ilgametis Belgijos nacionalinės regbio rinktinės narys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją