22 metų sportininkė pirmą kartą Lietuvos šachmatų istorijoje pateko į pasaulio čempionato pusfinalį ir iškovojo bronzos medalį.

Rinkimuose Viktorija aplenkė krepšininką Mantą Kalnietį ir stipriausią pasaulio žmogų, galiūną Žydrūną Savicką. Mantas užėmė antrąją vietą, o Žydrūnas – trečiąją.

M.Kalnietis kovo mėnesį atėjęs iš “Žalgirio” dublerių komandos parodė legionieriams, kaip reikia kautis per Eurolygos rungtynes, o Ž.Savickas ketvirtą kartą iš eilės laimėjo prestižines galiūnų varžybas “Arnold’s Strongest Man”.

Dailiojo čiuožimo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas (pasaulio čempionate iškovojo ketvirtąją vietą) bei lengvaatletė Sonata Milušauskaitė (pagerino aštuoniolika metų gyvavusį Lietuvos 10 km sportinio ėjimo rekordą) rinkimuose pasidalijo ketvirtąją vietą.

Geriausią Lietuvos mėnesio sportininką renka DELFI lankytojai ir SPO:) ekspertų komisija, kurios nariais yra olimpiniai čempionai Šarūnas Marčiulionis ir Gintautas Umaras, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas (šį kartą rinkimuose nedalyvavo, nes viešėjo Seule vykusioje XV pasaulio olimpinių komitetų generalinėje asamblėjoje), Kauno S.Nėries vidurinės mokyklos direktorius Vladas Janiūnas, Lietuvos kūno kultūros akademijos senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentė Laima Janušonytė ir SPO:) vyriausiasis redaktorius Artūras Gimžauskas.

DELFI apklausoje daugiausia balsų surinkęs atletas gavo keturis taškus, antras – du, trečias – vieną. SPO:) eksperto balsas vertinamas vienu tašku.

Balandžio 1-4 dienomis vykusiame DELFI lankytojų balsavime dalyvavo net 5150 internautų. Daugiausia balsų (1739) surinko M.Kalnietis. Už Ž.Savicką balsavo 1674, V.Čmilytė – 1141, M.Drobiazko ir P.Vanagą – 486, S.Milušauskaitę – 110 dalyvių.

Po internautų balsavimo pirmavo M.Kalnietis (4 tšk.), antras buvo Ž.Savickas (2 tšk.), trečia – V.Čmilytė (1 tšk.). Tačiau ekspertų apklausoje akivaizdžia lydere buvo Viktorija. Už šachmatininkę balsavo šeši ekspertai, o Ž.Savicką – vienas. M.Kalniečio nuopelnai ekspertams pasirodė per menki. Už krepšininką nebalsavo nei vienas iš septynių ekspertų. M.Drobiazko ir P.Vanagas bei S.Milušauskaitė taškų taip pat negavo.

Geriausio Lietuvos 2006 metų kovo mėnesio sportininko rinkimų rezultatai:

V.SportininkasDELFI lankytojaiSPO:) ekspertaiIš viso
1.Viktorija ČMILYTĖ167
2.Mantas KALNIETIS404
3.Žydrūnas SAVICKAS213
4.M.DROBIAZKO ir P.VANAGAS000
4.Sonata MILUŠAUSKAITĖ000