"Sezonas nebus eilinis. Europos krepšinyje susiklostė revoliucinė situacija - senosios priemonės neatitinka turinio", kalbėdamas apie Europos vyrų krepšinio turnyrų skilimą į Suprolygą (FIBA) ir Eurolygą (ULEB) bei artėjantį NEBL sezoną spaudos konferencijoje Vilniuje trečiadienį pažymėjo NEBL direktorius Algimantas Pavilonis.

16 NEBL pirmenybių komandų žais pagal vieno rato sistemą. Dvi geriausios reguliariojo sezono ekipos iškart pateks į finalinį keturių komandų turnyrą, o 3 - 10 vietas užėmę klubai žais atkrintamosiose varžybose, kuriose po ketvirtfinalio bei pusfinalio paaiškės dvi likusios finalininkės. Baigiamasis NEBL čempionato, kuriame paaiškės turnyro nugalėtojas bei prizininkai, turas vyks balandžio 21-22 dienomis. Finalinių varžybų vieta paaiškės vėliau.

Antrajame NEBL čempionate debiutuos Anglijos, Čekijos, Olandijos ir Lenkijos klubai: Londono "Towers", Prahos "USK-Erpet", Den Helderio "Coneco" ir Varšuvos "Polonia". Palyginti su pirmuoju sezonu (14 komandų iš 9 valstybių), lygoje nebus Vokietijos komandos (Frankfurto "Skyliners"), Alytaus "Alitą" pakeitė Šiaulių "Šiauliai", vietoje dviejų ekipų Švedijai ir Suomijai atstovaus po vieną komandą. Be Maskvos CSKA, antroji Rusijos komanda NEBL čempionate - Permės "Ural-Greit".

Kaip spaudos konferencijoje teigė NEBL komisaras Šarūnas Marčiulionis, čempionato prizų fondas turėtų būti ne mažesnis nei praėjusį sezoną - 100 tūkst. JAV dolerių (400 tūkst. litų). Jo teigimu, perspektyvoje planuojama finansiškai skatinti net tik į finalinį ketvertą patekusias komandas, bet ir ekipas, kurios iškops į atkrintamąsias NEBL varžybas.

2001 metų sausio ir vasario mėnesiais startuos NEBL "Iššūkio taurės" ("Challenge Cup") turnyras, kuris komandoms taps atrankos etapu į 2001-2002 metų sezono NEBL čempionatą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)