Šeštadienį lietuvius pasaulio čempionato atrankos mače 4:0 sutraiškė gruzinai. Šiandien Kaune peilius jau galanda vengrai.

Vengrijos futbolo rinktinės treneris Bertalanas Bicskei neslėpdamas pareiškė, kad jo vadovaujama komanda į Lietuvą atvyko tik pergalės: "Lygiosios mums būtų prastas rezultatas".

Pirmadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento pareigas einantis Vytautas Zimnickas ryžosi ryžtingam žingsniui - nuo vadovavimo rinktinei buvo nušalintas Stasys Stankus, kurį varžyboms su vengrais pakeitė buvęs jo padėjėjas Julius Kvedaras.

"Suprantu, į kokią košę patekau. Bet juk negali visi išsilakstyti iš skęstančio laivo. Kažkas turi imtis atsakomybės, - kalbėjo 51 metų J.Kvedaras. - Bandysiu pakeisti rinktinės žaidimą. Bus kiek kitoks žaidėjų išdėstymas aikštėje. Mums trūksta mobilių saugų, bet negalima varžovams užleisti aikštės vidurio".

Pasak J.Kvedaro, bus žaidžiama pagal taktinę schemą "keturi - penki - vienas". Tai yra aikštėje bus keturi gynėjai, penki saugai ir vienas puolėjas. Puolėjo pozicija teks Edgarui Jankauskui.

Didžiausią nerimą treneriui kėlė atsitraukusio gynėjo ir atraminio saugo pozicijos. J.Kvedaras ilgai svarstė, kam patikėti šias vietas aikštėje.

Rungtynėse su Gruzijos rinktine atsitraukusio gynėjo pozicijoje žaidė Dainius Gleveckas, o atraminio saugo - Deividas Šemberas, kuriam šį kartą tikriausiai bus skirta vieta aikštės krašte.

Kita problema - kelių žaidėjų sveikata. Po ligos nevisiškai atsigavo gynėjas Darius Žutautas, o puolėjas Rimantas Žvingilas mačo išvakarėse buvo nuvykęs į ligoninę persišviesti kojos.