Priežastis banali – pūlinė angina. Kelioms dienoms į Lietuvą iš JAV prieš atsakingą startą sugrįžusi sportininkė apmaudžiai peršalo per treniruotę Panevėžio manieže.

„Nuvertinau lietuviškus šalčius ir nepakankamai greitai persirengiau šiltesniais drabužiais. Iš pradžių buvo labai pikta, bet dabar jau susitaikiau su tuo, kad keli mėnesiai sunkaus darbo nuėjo veltui“, – silpnu balsu vakar prisipažino sportininkė pokalbyje su L.T.

Potencialus medalis. A.Skujytė šiemet demonstravo puikius rezultatus – pasiekė asmeninį rekordą šokdama į aukštį 1 m 89 cm, rutulį stabiliai stūmė už 16 m ribos.

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijų asociacijos tinklalapio apžvalgininkai būtent lietuvei skyrė daugiausia šansų laimėti pasaulio čempionato aukso medalį penkiakovės varžybose. Nes pasaulio čempionė švedė Carolina Cluft Maskvoje nestartuos.

„Nežinau tiksliai, kaip pavyktų prisitaikyti prie to, kad uždarų patalpų pasaulio čempionate vykdomos ne septynios, o tik penkios daugiakovės rungtys. Tačiau vilčių iškovoti medalį turėjau“, – atsiduso 25-erių Austra.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis iki paskutinių akimirkų tikėjosi, jog A.Skujytė atsigaus ir Rusijoje sieks medalio. Bet vakar jis buvo priverstas iškelti rankas į viršų.

„Gydant šią lygą antibiotikai yra neišvengiami. Šie vaistai labai susilpnina per sportinę formą, todėl sportininkė į Rusiją nevyks. Neversime jos rizikuoti savo sveikata. Šiemet bus ir kitų svarbių startų. Pavyzdžiui, Europos pirmenybės“, – patikino A.Stanislovaitis.

Dvi bėgikės. Iškritus iš rikiuotės Atėnų olimpiados sidabro medalininkei A.Skujytei, Lietuvos garbę Maskvoje gins vos dvi sportininkės – sprinterė Lina Grinčikaitė ir ilgesnių nuotolių bėgikė Irina Krakoviak.

Normatyvą taip pat įvykdė šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis, tačiau jis paaukojo žiemos sezoną, kad galėtų kuo geriau pasiruošti Europos pirmenybėms.

„L.Grinčikaitė labai perspektyvi aštuoniolikmetė sportininkė. Nesitikime, kad ji suaugusiųjų planetos pirmenybėse nuvers kalnus, tačiau brangios solidžių varžybų patirties įgaus. Ji neseniai bėgo 60 m keliose varžybose Maskvoje ir pasiekė gerą rezultatą – 7,36 sek. Jeigu įveiks pirmą atrankos etapą, laikysime tai didele sėkme“, – pasakojo A.Stanislovaitis.

Iš I.Krakoviak galima būtų tikėtis solidesnio laimikio – vis dėlto pernai pasaulio čempionate Helsinkyje ji finišavo vienuolikta.

Neblogus rezultatus ji demonstravo ir šiemet, tačiau prieš pat Lietuvos čempionatą sportininkę pakirto gripas. Jo pasekmės gali turėti įtakos ir pasirodymui Maskvoje.