"Pirmiausia noriu pažymėti, jog nė vienas žaidėjas kol kas neuždavė jokio klausimo apie pinigus. Vadinasi, žmonės žaidė ne dėl pinigų, motociklų ar kitų LTOK rėmėjų žadėtų dovanų. Jie žaidė už Lietuvą", - neabejoja Lietuvos rinktinės vadovas, šalies Krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Algimantas Pavilonis.

Kita vertus, LKF vadovui nelabai suprantama, kodėl 50 procentų numatytos sumos - panašiai kaip individualių sporto šakų specialistai - neturėtų gauti krepšinio treneriai. A.Pavilonis sakė mėginsiąs tai išsiaiškinti.

Šių metų rugpjūčio mėnesį priimtame Vyriausybės nutarime dėl pasižymėjusių sportininkų premijavimo, be kita ko, rašoma: "Skiriant piniginius prizus sportinių žaidimų ir komandinių rungčių atitinkamas vietas laimėjusiems sportininkams, vienas piniginis prizas dauginamas iš oficialaus komandos (...) sportininkų skaičiaus ir gauta suma paskirstoma komandos nariams (sportininkams, treneriams, gydytojams, masažuotojui, mokslinės grupės nariams)".

Pasak A.Pavilonio, kai bus žinoma, "kas, kur, kaip ir tiksliai kiek" - įskaitant ir kitus anksčiau numatytus paskatinimus - treneriai sudarys sąrašą, bus pasikalbėta su komandos kapitonu (Dariumi Maskoliūnu) ir kaip bus nuspręsta, taip ir dalys premiją. Tai neturėtų ilgai trukti.

Paklaustas, kada paaiškės, ar rinktinės treneris Jonas Kazlauskas sutiks likti savo poste kitam ketverių metų olimpiniam ciklui, LKF prezidentas sakė: "Aš negaliu nurodyti nei dienos, nei valandos, kada apie tai kalbėsime. Duosime žmogui atsipūsti. Paskui jau bus pašnekesys, ką darome toliau, nes ne už kalnų - varžybos".

Artimiausias rungtynes Lietuvos krepšinio rinktinė žais prieš metus prasidėjusiame Tautų taurės turnyre - lapkričio 22 d. vyks atsakomosios rungtynės su Italija.

Jos bus surengtos Vilniaus sporto rūmuose arba "Lietuvos ryto" krepšinio arenoje.