23 metų lietuvis aštuntąją pirmojo raundo sekundę tiesiu smūgiu ranka ir keliu pasiuntė japoną Shingo Garyu į nokautą. Tai – greičiausias laimėjimas per visą K–1 MAX turnyro istoriją.

Keturiolika kovotojų

Vasario 4-ąją 14 geriausių pasaulio kovotojų Tokijo „Saitana Super“ arenoje surėmė pirštines dėl teisės vadintis čempionais. Vienoje iš pirmųjų superkovų R.Morkevičiaus laukė akistata su žymiu japonų kovotoju Sh.Garyu.

178 cm ūgio turnyro šeimininkų atstovas garsėja kaip stiprus ir staigus smūgiuotojas. Pernai Garyu iš 12 kikbokso kovų pralaimėjo tik 3. Abu greiti ir įsiutę – taip Tekančios Saulės šalies spauda prieš kovą apibūdino R.Morkevičių ir Sh.Garyu.

Grasino nužudyti

Pati pradžia žadėjo aršią kovą. Kaip vakar „Ekstra žinioms“ pasakojo R.Morkevičius, jo priešininkas per spaudos konferenciją buvo grėsmingai nusiteikęs ir žadėjo nepagailėti kovotojo iš Lietuvos.

– Kuo iš kitų japonų išsiskyrė Garyu?

– Jis – kietas priešininkas. Greitas, nuožmus, mėgsta provokuoti, susiraukęs, be priekinių dantų. Žodžiu – tikras kovotojas. Bet šiaip jis – nuoširdus vyrukas, susitikę gatvėje prieš kovą pasišnekėjome, pasijuokėme.

– Tai kodėl jis taip aršiai elgėsi spaudos konferencijoje?

– Garyu išties buvo labai agresyvus. Grasino mane nužudyti, nokautuoti jau per pirmąjį raundą. Jis tvirtino, kad ši kova jam – šansas išgarsėti. Pats daug nekalbėjau – nebuvo apie ką. Tik palinkėjau sėkmės, ir tiek. Džiaugiuosi, kad pavyko jį įveikti per 8 sekundes. Jau žiūrėjau kovos vaizdo įrašą – esu labai patenkintas savo veiksmais.

Pavargo dalyti autografus

– Kas padėjo taip gerai nusiteikti kovai?

– Sunku pasakyti. Vieną kartą įkvepia kieno nors pasakyti žodžiai, knyga arba meditavimas. Kartais tiesiog išgeri kavos, kovoji su tariamu priešininku – šešėliu ir taip įeini į savotišką transo būseną. Padeda ir muzika – visada į ringą einu skambant kino filmo „Ašmenys“ muzikiniam takeliui.

– Kokia buvo sirgalių reakcija arenoje po tokios trumpos dvikovos?

– Pats nebuvau nustebintas. Esu laimėjęs kovą per 5 sekundes. Arenoje sirgaliai šėlo. Į Lietuvą parsivežiau bent 10 maišelių su visokiais meilės laiškučiais, ženkleliais, apyrankėmis, šalikėliais ir kitokiomis dovanėlėmis. Per gerbėjus ir parašų medžiotojus praeiti negalėjau. Skanduojant „Remiga“ padalinau apie 300 autografų ir ir nusifotografavau su keliais šimtais gerbėjų. Net nusibodo.

Milžiniškoje kelių dešimčių tūkstančių vietų sausakimšoje arenoje plevėsavo Lietuvos vėliava, o už pergalę K–1 MAX turnyre R.Morkevičius gavo didžiulę taurę, įspūdingo dydžio piniginį prizą ir galimybę balandžio pradžioje dalyvauti pasaulio „Grand Prix“ turnyre Japonijoje.

Oficialiai į šias varžybas lietuvis dar nėra pakviestas, tačiau beveik neabejojama, kad kvietimą gaus.

Ar tai taps didžiausiu iššūkiu R.Morkevičiaus karjeroje? „Man kiekviena kova pati svarbiausia, todėl neišskirčiau ir šios“, – atšovė tituluočiausias Lietuvos kovotojas.