Šių metų komandoje, lyginant su 2004-ųjų, išliko vos keturi žaidėjai, o metų treneriu jau trečius metus iš eilės tapo Londono "Chelsea" strategas portugalas Jose Mourinho.

Antrus metus iš eilės geriausiu dešiniojo krašto gynėju išrinktas 35-erių brazilas Cafu, atstovaujantis "Milan" klubui, savo pozicijas tarp geriausiųjų taip pat išsaugojo ir "Juventus" saugas čekas Pavelas Nedvedas, geriausias pasaulio žaidėjas brazilas Ronaldinho bei "Milan" puolėjas ukrainietis Andrejus Ševčenko.

Nepasisekė nuo pirmųjų rinkimų 2001 m. į visas "Metų komandas" iki tol patekusiam Londono "Arsenal" atakų lyderiui Thierry Henry, kuriam šį kartą pritrūko vos tūkstančio, arba kiek mažiau nei 0,4 procento balsų.

Po tris atstovus šių metų komandoje turi Londono "Chelsea" (du žaidėjai bei treneris), "Barcelona" ir "Milan". Du žaidėjai atstovauja Europos čempionams "Liverpool", o vieną atstovą turi Turino "Juventus". Jau antrus metus iš eilės nei vieno atstovo tarp geriausiųjų neturi Madrido "Real", nors 2003-iųjų komandoje Karališkasis klubas turėjo net tris atstovus.

Lengviausiai savo vietą "Metų komandoje" užsitikrino "Barcelona" žvaigždė brazilas Ronaldinho, kuriam savo balsą atidavė net 72 procentai balsavusiųjų, tuo tarpu itin atkaklios kovos vyko tarp trenerių bei tarp kairiojo krašto saugų - J.Mourinho kolegą iš "Liverpool" Rafaelį Benitezą aplenkė 1,5 procento balsų, P.Nedvedas surinko vienu procentu daugiau balsų už Arjeną Robbeną.

Metų komanda: (Pozicija aikštėje, žaidėjas, klubas, kilmės šalis

Vartininkas: Petr Čech ("Chelsea", Čekija)

Dešiniojo krašto gynėjas: Cafu ("Milan", Brazilija)

Vidurio gynėjas: John Terry ("Chelsea", Anglija)

Vidurio gynėjas: Carles Puyol ("Barcelona", Ispanija)

Kairiojo krašto gynėjas: Paolo Maldini ("Milan", Italija)

Dešiniojo krašto saugas: Luis Garcia ("Liverpool", Ispanija)

Vidurio saugas: Steven Gerrard ("Liverpool", Anglija)

Kairiojo krašto saugas: Pavel Nedved ("Juventus", Čekija)

Atakuojantis vidurio saugas: Ronaldinho ("Barcelona", Brazilija)

Puolėjas: Samuel Eto`o ("Barcelona", Kamerūnas)

Puolėjas: Andriy Shevchenko ("Milan", Ukraina)

Treneris: Jose Mourinho (Chelsea), Portugalija

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją