Lietuviai įspūdingai pradėjo rungtynes ir 8 minutę jau pirmavo 4:0, tačiau kiek atsipalaidavo ir jau 16-ą minutę latviai išlygino rezultatą 6:6, o dar po dviejų minučių išsiveržė į priekį - 8:7.

Tai buvo vienintelis kartas, kai pirmavo svečiai.

Lietuvos rankininkai vėl susikaupė ir, paskutinę - 11 minučių - pirmojo kėlinio atkarpą laimėję 9:3, išėjo ilsėtis turėdami penkių įvarčių persvarą 16:11.

Po pertraukos lietuviai klysta, o latviai atsako greitomis kontratakomis ir, sužaidus 7 minutes rezultatas vėl lygus 17:17.

Per kitas 4 minutes Lietuvos rankininkai įmuša tris sausus įvarčius ir išsaugoja šią trijų įvarčių persvarą iki 59-os susitikimo minutės (29:26), tačiau per paskutinę minutę leidžia varžovams pelnyti du įvarčius.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Andrius Stelmokas ir Dalius Rasikevičius, įmetę atitinkamai 8 ir 7 įvarčius.

Po 4 kartus pasižymėjo Andrius Račkauskas ir Julius Marcinkevičius, 3 įvarčius pelnė Mindaugas Vėta, 2 - Nerijus Atajevas ir 1 - Valdas Novickis.

Varžovų gretose išsiskyrė Margotas Valkovskis (7 įv.), Andrejus Kuzminas, Aigaras Ladzinis ir Evaras Klešnikas (po 4 įvarčius).

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius pažymėjo, kad trūko susižaidimo ir vyrai neleistinai daug klydo.

"Sveikinu Latvijos rankininkus, kurie sužaidė puikias rungtynes ypač greitame puolime. Mes nesugebėjome apsiginti nuo jų greitų atakų ir linijos žaidėjų", - kalbėjo A.Skarbalius. - Tačiau niekaip negaliu suprasti, kaip galima tiek daug klysti tokiose paprastose situacijose".

Treneris taip pat pastebėjo, kad lietuviai dažnai be reikalo skubėjo puldami varžovus ir tikisi iki atsakomojo susitikimo visas klaidas ištaisyti.

Latvijos rinktinės vyr. treneris Andris Gulbis taip pat skundėsi susižaidimo stoka, tačiau pagyrė savo žaidėjus, kad šie kovėsi iki galo ir pralaimėjo vos vieno įvarčio skirtumu.

"Trūko žaidybinės drausmės ir antrąjį kėlinį turėjome problemų puolime. Be to vyrai nespėdavo laiku grįžti į gynybą ir leido daug įvarčių varžovams pelnyti greitomis atakomis", - rungtynes komentavo Lietuvos rinktinės kapitonas A.Stelmokas. - "Pralaimėję vieno įvarčio skirtumu, dabar latviai turi psichologinį pranašumą prieš atsakomąjį susitikimą Rygoje. Nors būsime užsivedę, bet visi žino, kaip yra sunku žaisti varžovų aikštėje".

Puikiai Lietuvos rinktinės vartus gynęs Arūnas Vaškevičius, taip pat prisipažino, kad gerokai atjaunėjusiai rinktinei trūko susižaidimo, o daugeliui trukdė patirties stoka.

"Aš esu optimistas ir, tikiuosi, jog išvykoje vaikinai žais labiau atsipalaidavę ir iškovos pergalę", - baigdamas A.Vaškevičius tikino, jog viskas bus gerai.

Atsakomąjį susitikimą Lietuvos ir Latvijos rinktinės sekmadienį žais Rygoje.

Be šių komandų 4 grupėje taip pat rungtyniaus Rumunijos ir Liuksemburgo komandos, kurios pirmuosius du mačus šeštadienį ir sekmadienį žais Rumunijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją