Į "Ekraną" bendrovė šių metų rugsėjį investavo kartu su bendrove "ŽIA Valda" ir su ja susijusiais asmenimis per specialiai tam įregistruotą "Sporto investicijų valdymas".

"Hermiui Capital" priklauso apie 40 proc. šios bendrovės akcijų, o bendrovės investicija į futbolą tesiekia iki 1 mln. litų. Tai pirmoji bendrovės investicija į sportą, jos tikslas, pasak "Hermis Capital" valdybos nario Lino Strėlio, sustiprinti komandą, kad ji pasiektų europinį lygį ir galėtų dalyvauti Europos turnyruose.

"ŽIA Valda" direktorius Gediminas Žiemelis sakė, kad futbolas yra viena iš nedaugelio pelningų sporto šakų pasaulyje.

"Klubą sieksime padaryti komercine įmone, kuri turėtų savo pajamų, galėtų pati išsilaikyti, o vėliau ir uždirbti. Išsaugosime esamas ir augančias klubo žvaigždes, nes geras žaidimas tarptautinėse varžybose duotų ir didelių pajamų klubui. Darbo yra 2-3 metams, o vėliau žiūrėsime", - pasakoja jis.

Be dėmesio futbolo klubui, "Hermis Capital" dabar visus pajėgumus sutelkęs į Norvegijos elektronikos bendrovę "Kitron", kurios kontrolinį akcijų paketą šiemet įsigijo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją