Praėjusiame sezone pergalę bendru rezultatu 5:4 iškovojo "Chelsea" futbolininkai, nugalėję varžovus namuose 4:2 ir nusileidę išvykoje 1:2.

Burtų traukimo ceremonijoje aštuonių grupių nugalėtojų varžovėmis tapo antrąsias vietas grupėse užėmusios komandos. Taip pat buvo iškelta sąlyga, kad aštuntfinalyje negali susitikti dvi vienos šalies ekipos, tačiau šį taisyklė negaliojo taurės savininkui "Liverpool" (Anglija) klubui, kuris dėl vietos ketvirtfinalyje burtų valia susitiks su Lisabonos "Benfica" (Portugalija). Taip pat jau aštuntfinalyje negalėjo susitikti vienoje grupėje žaidusios vienuolikės.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad sirgalių laukia eilės nenusakomų dvikovų tarp Senojo žemyno superklubų - pavyzdžiui Madrido "Real" (Ispanija) susitiks su Londono "Arsenal" (Anglija), o praėjusio sezono finalininkas "AC Milan" (Italija) klubas susitiks su Miuncheno "Bayern" (Vokietija) komanda.

Italijos čempionai Turino "Juventus" futbolininkai susitiks su Brėmeno "Werder" (Vokietija) ekipa, o Milano "Inter" (Italija) žais su Amsterdamo "Ajax" (Olandija) vienuolike, o Prancūzijos čempionas Liono "Olympique" klubas bandys atsirevanšuoti "PSV Eindhoven" (Olandija) komandai už nesėkmę praėjusio sezono ketvirtfinalyje.

Taip pat paaiškėjo, kad dėl vietos ketvirtfinalyje tarpusavy kovos du šio turnyro debiutantai Glazgo "Rangers" (Škotija) ir "Villarreal" (Ispanija) klubai.

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio poros:

Londono "Chelsea" (Anglija) - "Barcelona" (Ispanija)

Madrido "Real" (Ispanija) - Londono "Arsenal (Anglija)

Brėmeno "Werder" (Vokietija) - Turino "Juventus" (Italija)

Miuncheno "Bayern" (Vokietija) - "AC Milan" (Italija)

"PSV Eindhoven" (Olandija) - Liono "Olympique" (Prancūzija)

Amsterdamo "Ajax" (Olandija) - Milano "Inter" (Italija)

Lisabonos "Benfica" (Portugalija) - "Liverpool" (Anglija)

Glazgo "Rangers" (Škotija) - "Villareal" (Ispanija)

Pirmosios rungtynės vyks vasario 21-22 dienomis, o atsakomieji susitikimai bus žaidžiamo kovo 7-8 dienomis.

Tiesa, "Inter" klubas atsakomąjį mačą Milane "San Siro" stadione žais kovo 14 dieną, nes prieš savaitę atsakomąjį susitikimą žais "AC Milan" vienuolikė.

UEFA Čempionų lygos laimėtojas paaiškės gegužės 17 dieną Paryžiuje, "Stade de France" arenoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją