Olimpine žiemos kolekcija "Torino 2006" jau pradėta prekiauti ir bendrovės parduotuvėse. "Audimas" - vienintelė Lietuvos bendrovė, gaminanti profesionalią slidinėjimo aprangą.

"Malonu, kad geriausius mūsų šalies sportininkus ir Lietuvą Turino žiemos olimpinėse žaidynėse garsins originali lietuviškos aprangos gamintojų sukurta apranga. Tikiuosi, jog ji išskirs Lietuvos olimpiečius iš kitų dalyvių, o kartu įkvėps juos siekti išskirtinių pergalių", - aprangos pristatyme pirmadienį Vilniuje sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas.

"Kurdami slidinėjimo kostiumus olimpiečiams siekėme, kad jie ne tik reprezentuotų mūsų rinktinę, bet ir suteiktų sportininkams maksimalų komfortą. Savo užsibrėžtą tikslą jau pasiekėme, dabar to paties linkime ir mūsų olimpiečiams būsimosiose Turino žiemos žaidynių trasose",- teigė "Audimo" pardavimų direktorius Arvydas Povilaitis.

Pasak jo, olimpiečiams sukurti "Audimo" slidinėjimo kostiumai išsiskiria autentiškumu: jie marginti tautiniu Saulės simboliu, užrašais "Lietuva". Kostiumuose dominuoja madingiausios šio sezono spalvos - balta, žalia bei sidabrinė.

Renginio metu olimpiečiams buvo perduota per 40 oficialios rinktinės aprangos komplektų. Olimpinius slidinėjimo kostiumus renginyje demonstravo 1988 metų olimpinė slidinėjimo čempionė Vida Vencienė ir Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos viceprezidentas Paulius Augūnas.

Kaip padėką už olimpinę aprangą šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, atstovausiantys Lietuvai 2006 metų Turino olimpiadoje vasario mėnesį, įteikė "Audimui" savo pačiūžas su savo autografais.

Kurdamas profesionalius slidinėjimo kostiumus, "Audimas" į pagalbą pasitelkė šio sporto profesionalus - Lietuvos kalnų slidinėjimo federacijos (LKSF) sportininkus.

Pastarieji šiais metais Šveicarijoje vykusiame Lietuvos kalnų slidinėjimo čempionato trasose išbandė naująją "Audimo" slidinėjimo aprangą ir įvertino jos kokybę bei funkcionalumą.

Pasak LKSF viceprezidento P.Augūno, "Audimo" sukurtos slidinėjimo aprangos savybės yra maksimaliai pritaikytos slidinėti kalnuose, o jų kokybė atitinka pasaulinio lygio standartus.

Lietuvos olimpiečiams sukurtas "Audimo" slidinėjimo kostiumas buvo pristatytas ir "Lietuvos Metų Gaminio 2006" konkursui.

Pasak A. Povilaičio, slidinėjimo kostiumus žiemos sporto žaidynėms "Audimas" kūrė pirmą kartą, todėl itin atsakingai planavo kiekvieną aprangos detalę. "Tikimės, kad aprangos privalumus įvertins ne tik mūsų olimpiečiai Turine, bet ir žiemos sporto mėgėjai Lietuvoje",- įsitikinęs A. Povilaitis.

Su LTOK "Audimas" bendradarbiauja jau šešerius metus. Iki šiol "Audimas" yra vienintelė kompanija Lietuvoje, kurianti oficialią olimpinę sportinę aprangą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją