Praėjusių metų čempionė, Lietuvos vyrų rinktinė, šiame čempionate ketvirtfinalyje nusileido būsimiems turnyro nugalėtojams – Kroatijos sportininkams rezultatu 1-2 ir tęsė kovą tik dėl 5-8 pozicijų.

Šiame etape 2-1 įveikę Bulgarijos ekipą, Lietuvos sportininkai kovojo dėl 5 vietos su 2015 m. čempione Graikijos rinktine.

Visgi šįkart Graikai buvo stipresni – pralaimėję 1-2 Lietuvos sportininkai tenkinosi 6-ąja vieta galutinėje įskaitoje.

Lietuvos rinktinės narys Gediminas Markevičius laimėjo visus savo žaistus mačus, tačiau to nepakako, kad Lietuvos vyrų rinktinė kovotų dėl aukščiausių pozicijų.

Lietuvos vyrų rinktinės sudėtis: Gediminas Markevičius, Darius Momkus, Mindaugas Vaičius, Mindaugas Markevičius.

Vyrų čempionato finale susitiko Kroatijos ir Maltos rinktinės. Rezultatu 2.5 – 0.5 pergalę šventė čempionato šeimininkai – Kroatijos vyrų rinktinė, kuriai tai buvo pirmasis čempionų titulas. Treti liko sportininkai iš Vengrijos.

Moterų kategorijoje Lietuvos rinktinė po pirmojo kvalifikacinio raundo buvo 8-oje pozicijoje ir nepateko tarp 6 stipriausių čempionato ekipų, kurios tęsė žygį čempionių titulo link. Lietuvės tęsė kovą dėl 7-10 vietų galutinėje įskaitoje.

Jų varžovėmis buvo Ukrainos, Bulgarijos ir Lichtenšteino moterų rinktinės. Pirmame grupių etape Lietuvės nusileido sportininkėms iš Lichtenšteino rezultatu 1-2, antrame įveikė Ukrainos atstoves 2-1, o trečiame tokiu pačiu rezultatu ir Bulgarijos rinktinę.

Galutinėje įskaitoje, iškovojusi dvi pergales ir patyrusi vieną pralaimėjimą, Lietuvos rinktinė į priekį praleido Bulgarijos sportininkes, laimėjusias daugiau mačų už lietuves, ir užėmė 8-ąją vietą.

Moterų rinktinėje puikiai žaidė jaunoji Lietuvos golfo žvaigždė – septyniolikmetė Gilė Bitė Starkutė, kuri taip pat nepralaimėjo nė vieno savo žaisto mačo. Moterų rinktinės sudėtis: Gilė Bitė Starkutė, Saulė Jarašūnaitė, Laima Drazdauskienė, Gabriela Maculevič.

Lietuvos moterų golfo rinktinė (golfofederacija.lt)

Moterų čempionėmis tapo Serbijos rinktinė, finale įveikusi Latvijos moterų rinktinę rezultatu 2-1. Trečia vieta atiteko sportininkėms iš Lenkijos.

Kitąmet „European Team Shield Championship“ komandinis golfo čempionatas pirmą kartą vyks Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)