Pirmasis mačas Serbijos sostinėje baigėsi minimalia „Partizan“ pergale – 1:0.

Anot „Partizan“ vyriausiojo trenerio Miroslavo Dukićiaus, pirmojo mačo paveikslas neatspindi tikrojo komandų pajėgumo.

„Turime susikoncentruoti rimtam mačui, laukia drausmingai žaidžiantis varžovas. Tačiau ir mūsų komanda yra solidi, kuri sieks čia teigiamo rezultato.

Taktika nėra esminis dalykas, ar žaisime dviem puolėjas, ar tik vienu. Mūsų tikslas – kontroliuoti kamuolį ir atakuoti.

Tikiuosi, kad jokio plano B neprireiks, o jei tektų vytis varžovus, turėsime pajėgių žaidėjų ant atsarginių suolelio“, – teigė ekipos vyriausiasis treneris.

„Gerbiame varžovus, tačiau „Trakai“ yra eilinis varžovas pakeliui mūsų tikslo link.

Norime patekti į Europos lygos grupių etapą ir iki to negalime suklysti, privalome visus varžovus įveikti“, – spaudos konferencijoje tvirtino ekipos kapitonas Saša Iličius.

Paklaustas, ar sintetinė danga negali tapti „Partizan“ kliūtimi, komandos kapitonas pripažino, kad gal bus kiek keista ir tai gali būti vieninteliu „Trakų“ pranašumu, nors jų bazėje taip pat yra sintetinė aikštė.

„Svečių aikštėje turime vieno įvarčio persvarą, tad kardinalių pokyčių savo žaidime neplanuojame. Žaisime drąsiai ir sieksime teigiamo rezultato varžovų aikštėje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M. Dukičius.

Tiesa, tiek „Partizan“ klubo atstovai, tiek ir spaudos konferencijoje dalyvavę serbų žurnalistai gūžčiojo pečiais paklausti apie ketvirtadienio vakare galimas sirgalių iš Serbijos gretas LFF stadione.

Anot svečių žurnalistų, Vilniuje „Partizan“ gali palaikyti keli šimtai serbų.

„Nuspėti ultrų gretas sudėtinga. Galbūt atvyks „Partizan“ sirgaliai iš Rusijos, Skandinavijos ir prisijungs prie iš Belgrado atvykusių gretų“, – svarstė vienas iš Serbijos atvykęs korespondentas.

Tuo metu „Trakų“ vyriausiasis strategas Kibu Vicuna teigė, kad nors ir yra nuostolių dėl gautos nuobaudos pirmame mače, komanda nekeis žaidimo plano ir sieks pozityvaus rezultato.

„Ruošiamės žaisti drąsiai, agresyviai nuo pat pirmų minučių, turime vieno įvarčio deficitą, kurį reikės panaikinti“, – teigė nuo vasaros prie „Trakų“ klubo prisijungęs Donatas Kazlauskas.

Jam pritarė ir vyriausiasis treneris Kibu Vicuna. „Rezultatas paliekantis viltį, kad turime tikėti savo jėgomis, privalome išnaudoti savo aikštės pranašumą ir siekti revanšo“, – teigė „Trakų“ vedlys.

„Trakai“ ketvirtadienį versis be raudoną kortelę užsidirbusio saugo Modesto Vorobjovo. Pasak „Trakų“ stratego, tai nuostolis, tačiau yra žaidėjų, kurie gali jį pakeisti. „Jis Serbijoje žaidė gerą mačą, ką jis darė su kamuoliu, viskas buvo gerai. Tik reikėjo kontroliuoti emocijas. Kas konkrečiai jį pakeis, pamatysite ketvirtadienį. Mes neturime dėl vieno žaidėjo keisti viso rungtynių plano, o jo sieksime su kitais žaidėjais“, – kalbėjo pirmąją akistatą prisiminęs V. Kibu.

„Pirmas mačas suteikė pasitikėjimo savo jėgomis. Be to, su kiekvienomis rungtynėmis vis tvirčiau jaučiamės. Jaučiasi ir trenerio ranka, jo braižas, pagal kurį siekiame kontroliuoti kamuolį. Per trumpą laiką gerėja mūsų žaidimas“, – pridūrė D. Kazlauskas.

„Mūsų komanda labai jauna, kiekvienos Europos lygos rungtynės musms prideda kokybės. Atvirai pasakius, nežinau, kur yra mūsų „lubos“, nes futbolininkai po kiekvienos tarptautinės akistatos žaidžia vis geriau ir geriau“, – tvirtino „Trakų“ vedlys.

Jeigu „Trakams“ pavyktų įveikti serbų barjerą, kitame etape jie žaistų su skandinavais – Solnos AIK (Švedija) arba „Nordsjaelland“ (Danija) futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)