Pirmajame atrankos etape „Sūduva“ namuose APOEL paskandino jau per pirmąsias 20 minučių, kai pelnė tris įvarčius, leidusius laimėti 3:1. Bent trijų įvarčių marijampoliečiams reikia ir dabar, o jų anksčiau laiko nenurašantys serbai yra pasiruošę atlaikyti Lietuvos čempionų šturmą.

„Crvena Zvezda“ treneris Vladanas Milojevičius prieš rungtynes tikino nesijaučiantis saugiai, nes „Sūduvos“ ir APOEL rungtynių Marijampolėje scenarijus gali kartotis – strategas pabrėžė, kad jo auklėtiniai turi pasisaugoti tris įvarčius į Kipro klubo vartus įmušusio Rigino Cicilios.

Po antradienio treniruotės su DELFI bendravę „Crvena Zvezda“ žaidėjai jaučiasi kiek ramiau.

Belgrade pirmasis „Sūduvos“ vartininką Ivaną Kardumą nuginklavęs Lorenzo Ebecilio teigė, kad serbų gynyba yra pasiruošusi sudaužyti visas marijampoliečių viltis.

„Esame gana ramūs. Gerai pasiruošėme rungtynėms ir turėtume užtikrintai žengti į kitą etapą. Džiaugiuosi, jog pavyko pasižymėti Belgrade. Galbūt čia to pakartoti nepavyks, nes prioritetas bus apsiginti, o ne užpulti. Būsime susikoncentravę. Svarbiausia – būti kitame etape“, – kalbėjo L. Ebecilio.

26-erių puolėjas žaisdamas prieš „Sūduvą“ pagalvoja ir apie Lietuvos čempionų nugalėtą APOEL klubą. Būtent jame olandas rungtyniavo praėjusį sezoną bei per 45 rungtynes įmušė 9 įvarčius. Nesulaukus akistatos su buvusia komanda, futbolininkui belieka atkeršyti jos skriaudikams.

„Norėjau žaisti prieš APOEL. Gaila, kad jiems Marijampolėje taip nepasisekė. Na, ką padarysi. Tai futbolas. Dabar turiu pasistengti eliminuoti APOEL skriaudikus“, – sakė L. Ebecilio, kuris UEFA Čempionų grupės etape yra žaidęs vilkint ne tik Nikosijos ekipos, bet ir Amsterdamo „Ajax“ marškinėlius.

Nemanja Radonjičius

Dėl ko pasistengti turi ir dar vienas marijampoliečius Belgrade baudęs „Crvena Zvezda“ lyderis Nemanja Radonjičius. Neseniai pasibaigusiame pasaulio futbolo čempionate Serbijos garbę gynęs krašto saugas vertina Rusijoje įgytą patirtį, tačiau nenori užmigti ant laurų.

N. Radonjičius planetos pirmenybėse žaidė prieš Šveicariją ir Braziliją. Abu šiuos mačus Serbijos rinktinė pralaimėjo ir nepateko į aštuntfinalį, o savo debiutu aukščiausiame lygyje ilgai nesidžiaugęs futbolininkas po čempionato neatostogavo ir greitai vėl kibo į darbą.

Vos grįžęs namo, 22-ejų atletas iškart prisijungė prie „Crvena Zvezda“ ir svariai prisidėjo prie to, kad klubas eliminuotų Jūrmalos „Spartaks“. Dar aukštesnę pavarą N. Radonjičius įjungė sutikęs „Sūduvą“, į kurios vartus jis pirmajame susitikime įmušė du įvarčius.

„Man didelė garbė atstovauti „Crvena Zvezda“ šiame svarbiame turnyre. Žaisti pasaulio čempionate buvo nuostabu, tačiau pasirodymą ten baigėme anksti, todėl privalėjau kuo greičiau tai pamiršti ir pradėti galvoti apie Čempionų lygą. Reikia judėti į priekį“, – sakė N. Radonjičius.

Neabejojama, kad N. Radonjičiaus laukia šviesi ateitis. Nors „AS Roma“ akademijoje užaugęs futbolininkas Italijos sostinės komandoje nesužaidė nė vienerių oficialių rungtynių ir pernai sugrįžo į gimtinę, spėjama, kad ilgai Belgrade jis neužsibus.

Talentingasis serbas domina ne vieną pajėgų Europos klubą, o „Crvena Zvezda“ jau atmetė vieną 8 mln. eurų vertės pasiūlymą iš „Stuttgart“. Pasak pranešimų, Belgrado ekipoje N. Radonjičius žais tik iki Čempionų lygos atrankos pabaigos, o tuomet vėl kels sparnus svetur.

Vis dėlto dabar grėsmingojo „Sūduvos“ varžovų lyderio galvoje – vien tik „Crvena Zvezda“. Šią komandą į Čempionų lygą atvesti trokštantis serbas įspėja – Marijampolėje jis gali įmušti dar daugiau įvarčių nei Belgrade.

„Pasistengsiu padaryti viską, kad „Crvena Zvezda“ žaistų Čempionų lygoje. Pirmajame susitikime su „Sūduva“ įmušiau du įvarčius, todėl Marijampolėje stengsiuosi įmušti tris“, – DELFI žurnalistui sakė ambicingasis N. Radonjičius.

Įvarčio skonį ARVI futbolo arenoje jau yra patyręs kitas „Crvena Zvezda“ saugas Dejanas Melegas, kuris prieš penkerius metus gynė Serbijos jaunimo rinktinės garbę Lietuvoje vykusiame Europos U19 čempionate. Vienintelį savo įvartį šiose pirmenybėse D. Melegas pelnė būtent Marijampolėje.

„Žaidėme čia rungtynes su Gruzija. Pelniau įvartį, kuris tapo pergalingu – laimėjome 1:0. Smagu vėl būti šiame stadione. Norėčiau trečiadienį išbėgti į aikštę ir vėl mušti čia įvartį, bet sprendimus priims treneris“, – sakė pirmojoje tarpusavio akistatoje ant atsarginių suolo likęs D. Melegas.

Tik šią vasarą iš Turkijos „Kayserispor“ klubo už 300 tūkst. eurų į Belgradą persikėlusiam 23-ejų atletui Marijampolė ilgam įsiminė ne tik dėl pelnyto įvarčio. Šiame mieste Serbijos jaunimo rinktinė žaidė ir minėtojo čempionato finalo rungtynes prieš Prancūzijos devyniolikmečius.

Lietuvoje vykusiose pirmenybėse Prancūzijos garbę gynė tokios dabartinės žvaigždės kaip Anthony Martialis, Aymericas Laporte ar Adrienas Rabiot. Vis dėlto finale Marijampolėje prancūzai krito prieš Aleksandro Mitrovičiaus, Mijato Gacinovičiaus ir Sergejaus Milinkovičiaus-Savičiaus vedamus serbus.

Finalo rungtynėse pergalingo įvarčio autorių Andrija Lukovičių pakeitęs D. Melegas triumfą Marijampolėje vadina svarbiausia karjeros pergale ir žada, kad šis miestas auksinių Serbijos vaikinų širdyse išliks amžinai.

„Tapome čia Europos čempionais, tai neabejotinai svarbiausia pergalė ir didžiausias pasiekimas mano karjeroje. Tai patys nuostabiausi prisiminimai visiems tos rinktinės žaidėjams, todėl Lietuva ir Marijampolė visada bus mūsų širdyse“, – atsisveikindamas tarė D. Melegas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)