Dėl šių klubų rungtynių visa Serbija skyla į dvi dalis. Belgrado „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ klubų sirgaliai – nesutaikomi priešai. Keli šimtai šių klubų sirgalių šią savaitę atvyks į Vilnių ir Marijampolę.

Trečiadienį „Sudūva“, o ketvirtadienį „Trakai“ žais atsakomąsias UEFA atrankos rungtynes. Tad nesutaikomus priešus skirs viena diena ir pusantro šimto kilometrų.

Prieš savaitę Belgrade su „Partizan“ žaidusio „Trakų“ klubo direktorius Virmantas Lemežis sako, kad po rungtynių iki šiol laksto šiurpuliukai. Tuomet incidentų išvengta. Tiesa, tada stadione buvo tik „Partizan“ gerbėjai, Trakų futbolo klubo sirgaliai į Belgradą nevažiavo. Trakai tuomet pralaimėjo 0:1.

Prognozuojama, kad į Vilnių atvažiuos iki 400 „Partizan“ sirgalių. „Trakai“ dar turi galimybių įveikti serbus. Šimtų „Partizan“ fanų griausmą bandys atlaikyti kelios dešimtys ištikimiausių „Trakų“ klubo sirgalių.

„Jų elgesys namie ir išvykoje skiriasi. Namie jų elgesys yra pakankamai agresyvus ir neįprastas lietuviams. Išvykose jie elgiasi ramiau, aišku jie aktyvūs skanduodami, rodydami patriotiškumą ir aistrą, bet nesitikima pirotechnikos naudojimo“, – sakė Policijos departamento atstovė Ingrida Lamanauskienė.

Futbolo sirgalius ir sporto žurnalistas Ingvaras Butautas mano, kad didžiausia grėsmė kils, jei susitiks „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ klubų sirgaliai. Be to, provokacijų galima laukti ir iš serbų klubus atvažiuojančių palaikyti rusų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)