Pirmą kartą „Žalgirio“ gretose D. Šimkus žaidė dar liepos 1 dieną, Jonavoje vykusiose Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro rungtynėse. Mačas su „Vaduz“ D. Šimkui tapo antruoju žalių ir baltų ekipoje per praėjusį mėnesį.

„Laukiau savo šanso, treneris sakė, kad turiu būti pasiruošęs ir tiek. Jaučiausi labai gerai, pasitikėjau savo jėgomis, tad kai žengiau į aikštę jokio jaudulio nebuvo. Manau, kad sekėsi visai neblogai. Stengiausi susikoncentruoti į žaidimą ir atlikti trenerio iškeltas užduotis. Svarbiausia, kad iškovojome pergalę“, – konstatavo pirmą kartą šį sezoną Europos lygos varžybų skonį pajutęs D. Šimkus.

Ketvirtadienį futbolininkas į aikštę žengė 77 min. D. Šimkus pakeitė startinėje sudėtyje rungtynes pradėjusį „Žalgirio“ legionierių iš Prancūzijos Jeremy Manzorro. Kietu ir agresyviu žaidimu pasižymintis lietuvis ne tik padėjo suderinti gynybinius komandos veiksmus, bet ir sudalyvavo rezultatyviu Liviu Antalio smūgiu pasibaigusioje atakoje.

Po rungtynių D. Šimkus teigė, kad nuo stebėti mačą nuo atsarginių žaidėjų suolelio buvo sunkiau nei pačioje aikštėje.

„Iš šalies žiūrint rungtynės atrodė tikrai sunkios. Varžovai žaidė labai drausmingai, kompaktiškai, gerai gynėsi. Galima sakyti, kad jie netgi kažkiek viršijo mūsų lūkesčius. O kai jau pats buvau aikštėje, jautėsi, kad jie jau yra šiek tiek pavargę. Mes kontroliavome kamuolį, dominavome visoje aikštėje, kūrėme progas, tereikėjo gerai užbaigti savo atakas. Labai gerai, kad galiausiai įmušėme vieną įvartį, šį kartą to mums ir užteko“, – kalbėjo D. Šimkus.

Iš Šiaulių kilęs futbolininkas – naujokas „Žalgirio“ komandoje, bet ne futbolo arenose. Nuo 2016 m. su Klaipėdos „Atlantu“ jis A lygos pirmenybėse sužaidė 59-erias rungtynes ir pelnė 3 įvarčius. Žaisdamas uostamiestyje D. Šimkus dalyvavo ir su Europos lygos kovose. Kalbėdamas apie „Žalgiryje“ prabėgusį mėnesį D. Šimkus tikino, kad naujoje komandoje jaučiasi vis geriau.

„Su „Žalgiriu“ esu jau beveik mėnuo. Jaučiuosi čia labai neblogai, komanda mane gerai priėmė. Kita vertus, jie mane jau pažinojo, nes teko ne kartą susidurti aikštėje kai žaidžiau už Klaipėdos „Atlantą“. Treniruotės geros, viskas tenkina. Tik laukiu savo šanso rungtynėse. Kaip ir visi futbolininkai, noriu daugiau žaisti, parodyti savo sugebėjimus, atsiskleisti ir būti naudingas komandai“, – samprotavo D. Šimkus.

Rugpjūčio 2 d. „Žalgiris“ Lichtenšteine žais atsakomąsias UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo rungtynes su „Vaduz“.

„Lichtenšteine nebus lengva, gal net dar karščiau nei Vilniuje. Visgi manau, kad mums turimos persvaros užteks, kad patektume į kitą varžybų etapą. Bet tikrai nežaisime tam, kad išsaugotume palankų rezultatą, antros rungtynės ir jose mus taip pat tenkins tik pergalė“, – patikino D. Šimkus.

Sėkmės atveju „Žalgiris“ patektų į UEFA Europos lygos trečią atrankos etapą. Jame žalgiriečiai susitiktų su „Sevilla“ ir „Ujpest“ poros nugalėtojais. Rungtynės vyktų rugpjūčio 9 d. išvykoje ir rugpjūčio 16 d. Vilniuje.