Šią žinią duodamas interviu leidiniui „Sovetskij sport“ atskleidė „Trakų“ legionierius iš Rusijos Diniaras Bilialetdinovas, kuris su Rusijos rinktine 2008 m. Europos čempionate pelnė bronzą.

Trakų riteriu ir tuo pačiu didžiausia pastarųjų metų A lygos žvaigžde 2017-ųjų rudenį tapęs D. Bilialetdinovas papasakojo, kad 2018-ųjų birželį, prieš pat Pasaulio taurės Rusijoje startą, „Trakai“ tik paskutinę akimirką nesukirto rankomis su D. Čeryševu.

„Čia prieš pasaulio čempionatą atvyko D. Čeryševas. Jo kandidatūra buvo svarstoma į vyriausiojo trenerio postą. Kaip suprantu, nesusitarė ir jis išvyko. Tuomet buvo paskirtas Kibu Vicuna, kuris dirbo Ispanijoje ir Lenkijoje, bet antru treneriu.

Su D. Čeryševu trumpai pabendravau. Jis – savotiškas žmogus, jo ambicijos – per kraštus. Lieka jam palinkėti sėkmės Žemutiniame Naugarde“, – teigė 33-ejų metų D. Bilialetdinovas.

Paklaustas, ar K. Vicuna verčia trakiškius žaisti ispaniškąją tikį-taką, Diniaras papurtė galvą.

„Jis puikiai mato žaidėjų lygį ir pagal tai parenka taktiką. Bet ispaniška mokykla jaučiasi: jis reikalauja kontroliuoti kamuolį ir aktyvaus vartininko žaidimo“, – paaiškino rusas.

D. Bilialetdinovas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Lietuvoje jaunimas jau nebesupranta rusiškai.

„Tai – tiesa. Jaunimas rusiškai nesupranta, visi kalba angliškai“, – tikino jis.

Pasiteiravus, ar jį pažįsta žmonės gatvėje, D. Bilialetdinovas atsakė teigiamai.

„Atpažįsta. Kokia būna jų reakcija? Įvairi: kai kas ranką paspaudžia, o neseniai po pralaimėjimo „Sūduvai“ vienas surėkė „Sūduva“ – čempionė!“ ir nusijuokė“, – pasidalino savo įspūdžiais jis.

Įdomus sutapimas, kad dabartinis LFF stadionas, kuriame namų rungtynes žaidžia „Trakai“, anksčiau vadinosi „Lokomotyvo“ stadionu, o pats D. Bilialetdinovas su Maskvos „Lokomotiv“ klubu 2004 m. tapo Rusijos „Premjer“ lygos čempionu, vėliau persikėlė į Liverpulio „Everton“.

„Įdomi istorija, nežinojau to. Miesto centre yra senas stadionas, kuriame dar mano tėtis (Rinatas Bilialetdinovas – DELFI) žaidė. Tai buvo „Žalgirio“ namų stadionas SSRS čempionate, bet jis jau beveik nugriautas“, – pastebėjo Diniaras.

Primename, kad rusai ne tik pirmą sykį per 32-ejus metus apskritai prasibrovė į atkrintamąsias, bet jose dar ir kaip reikiant patriukšmavo: išmetė už borto 2010-ųjų čempionę Ispaniją, o ketvirtfinalyje tik po 11 metrų baudinių dramos nusileido būsimai finalininkei Kroatijai.

Bet kokiu atveju visa šalis iki šiol šlovina Rusijos futbolininkus, kurie prieš turnyrą pagal FIFA reitingą buvo priešpaskutiniai tarp visų 32 dalyvių.

Diniaras Bilialetdinovas su žmona Marija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)