Pavyzdingai mačo pradžioje veikusi „Sūduvos“ gynyba ėmė braškėti kėlinio viduryje. 23 min. tolimu, stipriu ir labai tiksliu smūgiu šeimininkus į priekį išvedė Lorenzo Ebecilio – 1:0.

Greičiu varžovams nusileidusi „Sūduva“ vėl turėjo traukti kamuolį iš tinklo: ištampyta svečių gynyba 35 min. pasinaudojo Nemanja Radonjičius, pakartotiniu smūgiu padvigubinęs rezultatą – 2:0.

Antro kėlinio pradžioje gerą šansą turėjo Robertas Vėževičius, bet iš aštraus kampo smūgiuotas kamuolys praskriejo greta virpsto. „Sūduvos“ žaidėjas galėjo priimti ir kitą sprendimą – atmesti kamuolį į baudos aikštelę dviem įkirtusiems komandos draugams.

58 min. rezultatas tapo triuškinantis: pasaulio čempionate rinktinei atstovavusio 22-ejų N. Radonjičiaus reidas baigėsi puikiu jo smūgiu iš maždaug 20-ies metrų į vartų kampą.

Baigiantis kėliniui „Crvena Zvezda“ atakos aprimo, tačiau šeimininkai ramiai kontroliavo kamuolį ir privertė „Sūduvą“ žaisti be kamuolio. „Sūduva“ daugiau nieko įsiminto ir pavojingo nesukūrė, be to, nuolat turėjo rūpintis savo vartų saugumu nuo dar didesnių neramumų.

Šeimininkai ramiai užbaigė rungtynes ir žengė labai didelį žingsnį kito etapo link. Atsakomasis mačas vyks rugpjūčio 1 d. Marijampolėje, mačo pradžia – 20:30 val. Svečiams tereiks neiššvaistyti Belgrade įgyto solidaus pranašumo, „Sūduvai“ – tikėtis neįtikėtino stebuklo: varžovus įveikti didesne nei 3 įvarčių persvara.

Rezultatas

„Crvena Zvezda“ 3 – 0 „Sūduva“

23 min. [1:0] Lorenzo Ebecilio

35 min. [2:0] Nemanja Radonjičius

58 min. [3:0] Nemanja Radonjičius

Statistika („Crvena Zvezda“ – „Sūduva“)

Smūgiai: 16 – 3

Į vartų plotą: 8 – 0

Pro šalį: 3 – 2

Blokuoti smūgiai: 5 – 1

Kampiniai: 8 – 0

Nuošalė: 1 – 1

Geltonos kortelės: 1 – 0

Pražangos: 9 – 12

Pirmame atrankos etape „Sūduva“ iš turnyro pašalino praėjusiais metais Čempionų lygos grupių etape žaidusią Nikosijos APOEL ekipą. Namuose marijampoliečiai varžovus įveikė 3:1 (3:0), o svečiuose pralaimėjo minimaliu skirtumu 0:1. Visus tris įvarčius namų mače „Sūduvai“ pelnė Rigino Cicilia (9', 13', 19').

Serbijos čempionai egzaminavo kaimynų Jūrmalos „Spartaks“ ekipą. Mačas Latvijoje baigėsi be įvarčių, o Belgrade „Crvena Zvezda“ ilgai nesugebėjo pramušti svečių gynybos.

Tik po 78 min. ir 81 min. pelnytų įvarčių Serbijos čempionai žengė į kitą Čempionų lygos etapą. Šeimininkų pergalę lėmė El Fardou Ben Nabouhane ir Nenado Krstičićiaus tikslūs smūgiai.

Pirmadienį UEFA būstinėje Šveicarijoje ištraukti Čempionų ir Europos lygų atrankos III etapų burtai. Jų metu „Sūduva“ sužinojo galimus trečiuosius varžovus šio sezono Europos taurių turnyruose.

Burtai lėmė, kad Čempionų lygos atrankos III etape „Sūduvos“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ kovos laimėtojai susitiks su Varšuvos „Legia“ (Lenkija) ir Trnavos „Spartak“ (Slovakija) poros nugalėtoju.

„Sūduvos“ ir „Crvena zvezda“ dvikovą pralaimėjusi komanda kelsis į Europos lygą ir ten atrankos III etape gali susitikti su Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija) bei „La Fiorita“ (San Marinas) poros laimėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)