Po to kai iš trasos pasitraukė saugos automobilis, britas buvo priverstas gintis nuo suomio atakų. L. Hamiltonas išsilaikė rikiuotės priekyje, o komanda V. Bottui radijo ryšiu liepė nelenkti brito. V. Botto teigimu, jis puikiai supranta kodėl jam buvo uždrausta lenkti lenktynių lyderį.

„Po to kai iš trasos pasitraukė saugos automobilis, mes galėjome kovoti tarpusavyje. Manau, kad tai buvo nebloga dvikova. Mūsų padangų būklė buvo panaši, tad tam, kad aplenkti, reikėjo turėti didesnę greičio persvarą. Žinoma, buvo rizikinga, galėjau padaryti kvailą klaidą. O mes norėjome iškovoti maksimalų taškų skaičių“, - kalbėjo V. Bottas.

„Neturiu dėl ko pykti. Tai buvo logiškas sprendimas. Vieną ratą mudu kovojome ir tai buvo viskas. Lenktynes pralaimėjau dar prieš tai. Saugos automobilis pasirodė netinkamu laiku. Tiesiog viskas klostėsi man nepalankia linkme.“

Tuo metu pats iš 14-osios pozicijos startavęs L. Hamiltonas teigė, kad tai buvo viena geriausių jo pergalių karjeroje.

Britas, aplenkęs ne vieną varžovą, pasinaudojo permainingomis oro sąlygomis trasoje. O po to, kai iš lenktynių dėl padarytos klaidos pasitraukė jo pagrindinis varžovas Sebastianas Vettelis, „Mercedes“ pilotas pakilo į pirmą vietą ir laimėjo etapą.

„Sebastiano klaida lenktynėse buvo tikrai naudinga „Mercedes“ komandai. Džiugu būti čia, antruose „Mercedes“ namuose, ir iškovoti pirmas dvi pozicijas po to, kai jie pratęsė sutartis su mumis“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

„Mums tai buvo nuostabi diena. Nepamenu tokių lenktynių savo karjeroje. Sunku nuspėti kada vėl turėsi tokias geras lenktynes. Šios varžybos tikrai vienos geriausių mano karjeroje, – tęsė britas. –Tikėjau, kad galiu nugalėti. Žinoma, startuojant iš tokios pozicijos žinai, kad tai pasiekti bus labai sunku, bet svarbu visada tikėti. Stengiausi išlikti ramus. Spaudžiau kiek galėjau ir tikėjau, kad galiu pasiekti aukštą rezultatą.“

Po lenktynių L. Hamiltonas buvo pakviestas pasiaiškinti teisėjams dėl savo veiksmų varžybų metu. Sportininkas vienu metu suko į techninio aptarnavimo zoną, bet staiga nusprendė grįžti į trasą. Visgi teisėjai smarkiai brito nebaudė ir apsiribojo šiam paskirdami įspėjimą.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.