Mesutas Ozilas viešais laiškais „Twitter“ socialiniame tinkle paskelbė daugiau neatstovausias Vokietijos rinktinei, o su Turkijos vadovu susitiko gerbdamas savo šeimos kilmę ir savo artimuosius.

Trečiojo paskutinio laiško dėmesio centre atsidūrė Vokietijos futbolo asociacijos prezidentas Reinhardas Grindelis, kuris taip pat kritikavo M. Ozilą dėl jo susitikimo su Turkijos prezidentu.

Anot turkų kilmės futbolininko, R. Grindelis siekė išnaudoti M. Ozilo ir R. Erdogano susitikimą norėdamas pareikšti savo politines pažiūras. Be to, futbolininkas jautė nuoskaudą, kad „kai komanda laimi, jis laikomas vokiečiu, o kai pralaimima – imigrantu“.

29-erių žaidėjas taip pat priminė ir dešiniųjų pažiūrų politikus ir visuomenės veikėjus, kurie nevengė nacionalistinių replikų, keiksmažodžių jo atžvilgiu bei „linkėjimų grįžti atgal į Antaliją“.

Visas žiniasklaidos, politikų ir Vokietijos futbolo asociacijos sukeltas skandalas privertė jį „priimti sunkų sprendimą – paskelbti apie karjeros pabaigą nacionalinėje komandoje“.

Primename, kad prieš pat pirmenybes M. Ozilas kartu su kitu turkų kilmės vokiečiu Ilkay Gundoganu bei turku Cenku Tosunu aplankė skeptiškai vertinamą Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, dovanojo jam savo marškinėlius bei pozavo fotografams.

Vokietijoje dėl to kilo skandalas, todėl rinktinės fanai draugiškų rungtynių metu M. Ozilą ir I. Gundoganą nušvilpė. Dėl šių futbolininkų veiksmų kilusios kalbos neabejotinai paveikė juos psichologiškai, neabejojo Vikietijos rinktinės vadovas Oliveris Bierhoffas.

Anot jo, rinktinė turėjo palikti Mesutą namuose. „Turėjome įtikinti jį praleisti šį čempionatą. Mes to nepadarėme. Tai yra ir mano klaida, turėjau į šią situaciją pažiūrėti rimčiau“, – kalbėjo legendinis Vokietijos rinktinės puolėjas ir dabartinis vadovas.

Nuo 2009 metų Vokietijos rinktinės marškinėlius vilkintis M. Ozilas pasaulio čempionate žaidė pirmajame pralaimėtame mače su Meksika, nerungtyniavo sunkiai laimėtame mače su Švedija, bet vėl pasirodė aikštėje sensacingai pralaimėtame mūšyje su Pietų Korėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)