Geriausią rezultatą užfiksavo ir „pole“ poziciją iškovojo čempionate pirmaujantis „Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis.

Vietinis herojus užfiksavo trasos rekordą ir už savęs paliko suomius Valtteri Bottą bei komandos draugą Kimi Raikkoneną.

„Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas dėl hidraulikos gedimo pasirodymą baigė jau pirmoje važiavimų dalyje.

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje, sportininkams įveikus pirmuosius greitus ratus, pirmavo S. Vettelis, bet vėliau vokiečio rezultatą pagerino ir į pirmą vietą pakilo „Mercedes“ atstovas V. Bottas.

Važiavimams artėjant prie pabaigos trasoje vėl pasirodė S. Vettelis. „Ferrari“ pilotas buvo greičiausias pirmuose dvejuose trasos sektoriuose, bet prarado laiko paskutiniame sektoriuje. Vis dėlto sportininko užfiksuotas rezultatas buvo pakankamai geras, kad pakiltų į pirmąją vietą.

K. Raikkonenas įveikdamas pirmąjį greitą ratą suklydo dvyliktame posūkyje ir prarado laiko. Vėliau suomiui nepavyko pagerinti rezultato, tad teko tenkintis trečia vieta.

„Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas paskutinėje kvalifikacijos dalyje liko ketvirtas. Olandas daugiau nei puse sekundės atsiliko nuo kvalifikacijos nugalėtojo.

L. Hamiltonas įveikdamas antrąjį greitą ratą susidūrė su pavarų dėžės problema. Komandai paprašius sustabdyti bolidą, sportininkas buvo priverstas pasitraukti iš kvalifikacijos anksčiau laiko.

Britas vis dėlto pateko į antrą kvalifikacijos dalį, bet joje nedalyvavo.

Laiko užfiksuoti kvalifikacijoje nepavyko ir „Red Bull“ pilotui Danieliui Ricciardo. Jo bolide buvo keičiami jėgainės elementai, todėl pritaikius baudas australas lenktynes pradės iš rikiuotės galo.

Vokietijos GP lenktynės sekmadienį prasidės 16 val.

Vt.LenktynininkasKomandaLaikas
1Sebastianas VettelisFerrari1:11.212
2Valtteri BottasMercedes+0.204
3Kimi RaikkonenasFerrari+0.335
4Maxas VerstappenasRed Bull+0.610
5Kevinas MagnussenasHaas+0.988
6Romainas GrosjeanasHaas+1.332
7Nico HulkenbergasRenault+1.348
8Carlosas SainzasRenault+1.480
9Charlesas LeclercasSauber+1.505
10Sergio PerezasForce India+1.562
11Fernando AlonsoMcLaren+2.445
12Sergejus SirotkinasWilliams+2.490
13Marcusas EricssonasSauber+2.524
14Lewisas HamiltonasMercedes-
15Estebanas OconasForce India+2.508
16Pierre'as GaslyToro Rosso+2.537
17Brendonas HartleyToro Rosso+2.833
18Lance'as StrollasWilliams+2.994
19Stoffelis Vandoorne'asMcLaren+3.189
20Danielis RicciardoRed Bull-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)