„Jaga“ namuose nelauktai 0:1 nusileido Gdansko „Lechia“ ekipai, kuri praėjusį sezoną buvo tik 14-ta.

Visas rungtynes žaidęs A. Novikovas, antro kėlinio viduryje sukirtęs kamuolį į virpstą, per pridėtą laiką buvo iš nugaros be gailesčio taranuotas Slawomiro Peszko, kuriam iškart parodyta raudona kortelė. Lenkų saugas nė nemėgino taikyti į kamuolį – užsimojęs tiesiog šienavo mūsiškiui iš visos jėgos per kojas.

Lietuviui kelias minutes buvo suteikiama pagalba, tačiau jis galėjo tęsti dvikovą. Visgi jam ir šeimininkams, kurie nuo 68 min. žaidė dešimtiese, išplėšti bent lygiųjų nepavyko.

Po mačo A. Novikovas turėjo ką pasakyti jį be jokių ceremonijų nukirtusiam varžovui, kuriam dabar gresia bent kelerių rungtynių diskvalifikacija.

„Mes buvome neabejotinai geresnė komanda – bent jau dvigubai. Net ir kai žaidėme dešimtiese. „Lechia“ sukūrė tik vieną progą ir ją išnaudojo. Mums trūko sėkmės. Aš gavau kamuolį, įsiveržiau į baudos aikštelę ir smūgiavau – deja, pataikiau į virpstą. Ką galiu pasakyti: man dar reikia labai sunkiai dirbti. Kita vertus, pralaimėjome tik vieną dvikovą, o sezonas – ilgas.

S. Peszko savo elgesiu parodė, kad jis yra nenormalus. Neįsivaizduoju, ką jis norėjo įrodyti, bet dabar jis turės kelias savaites atostogų. Trenerio vietoje, aš išmesčiau jį iš komandos. Galbūt mačo metu S. Peszko norėjo man atkeršyti už jam nepatikusių mano žinutę „Instagram“, – svarstė Arvi vadinamas 27-erių metų vienas Lietuvos rinktinės lyderių.

Jis įgėlė S. Peszko šiame socialiniame tinkle, kai pastarasis pasidžiaugė, kad yra pakviestas atstovauti Lenkijos nacionalinei komandai Pasaulio čempionate. Lietuvis brūkštelėjo, kad daug vertesnis tos vietos – jo bendraklubis Przemyslawas Frankowskis.

Tuomet Slawomiras neliko skolingas ir atrašė atgal: „4:0. Labanakt.“

Primename, kad Lietuvos rinktinė draugiškoje akistatoje Varšuvoje Lenkijai neprilygo net 0:4, tačiau lenkai Pasaulio čempionate nesužibėjo ir H grupėje liko paskutiniai – po Kolumbijos, Japonijos ir Senegalo, o minėtasis S. Peszko iš viso žaidė tik 11 min.

Visas jas – jau nieko nebelėmusio susitikimo su japonais pabaigoje, kuri virto tikru futbolo farsu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)