Prieš ketvertą metų startavusios kaip lokalios Baltijos šalių varžybos, dabar jos sutraukia stipriausius pasaulio vandenlentininkus – čempionatų laimėtojus, medalininkus, šio sporto novatorius ir „Red Bull“ atletus. Viso jose dalyvaus 36 atletai ir atletės, iš kurių 5 atstovaus Lietuvai.

Šių varžybų išskirtinumas – dvikovos. Renginio išvakarėse dalyviai traukia burtus, o tada kovoja vienas prieš vieną. Kiekvienos dvikovos dalyvių pasirodymus vertina pasaulinio lygio teisėjų komisija – ir tuomet silpnesnysis varžovas iškrenta, o stipresnysis keliauja į kitą etapą. Tai tęsiasi tol, kol lieka vienintelis nugalėtojas.

Renginys vyksta vandenlenčių parke „WakeWay“, šeštadienį.

14 val. startoja moterų grupė, 16 val. – vyrų, o 20 val. prasidės apdovanojimų ceremonija.

Po apdovanojimų vyks dokumentinio filmo „Icecream 1.5” premjera – jo kūrėjai metus keliavo kartu su šešiais britų sportininkais ir filmavo jų gyvenimą, treniruotes, pakilimus bei nuosmukius. Net trys filmo herojai – Peacock broliai ir Joe Battleday – dalyvauja ir pačiose varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją