Jurgeno Kloppo vadovaujamas klubas iš karto sumokėjo 62,5 mln. eurų, dar 10 milijonų gali tekti pridurti ateityje, priklausomai nuo paties žaidėjo pasirodymo.

25-erių vartų sargas pasirašė šešerių metų trukmės sutartį.

Taip „Liverpool“ atnaujino ilgą laiką nepajudinamą perėjimo mokesčio už vartininką rekordą. Nuo pat 2001 metų brangiausiu planetos vartų sargu buvo italas Gianluigi Buffonas, už kurį Turino „Juventus“ suplojo „Parma“ klubui 52 mln. eurų.

Jokios kitos pozicijos žaidėjų kainos rekordai neišsilaikė taip ilgai.

Alissonas praėjusį sezoną spindėjo „Serie A“ pirmenybėse ir Čempionų lygoje, kurioje „Roma“ pasiekė pusfinalį. Pastarajame italus eliminavo būtent „Liverpool“.

Brazilas taip pat gynė savo rinktinės vartus pasaulio čempionate Rusijoje.

Neskaičiuojant galimų priemokų, Alissonas visų laikų brangiausių žaidėjų sąraše yra 26-as.

„Liverpool“ šią vasarą smarkiai paišlaidavo: už 45 mln. eurų pirko saugą Fabinho iš „Monaco“ (Prancūzija), 54 mln. eurų suplojo už „Leipzig“ (Vokietija) saugą Naby Keita ir už 15 mln. eurų įsigijo krašto puolėją Xherdaną Shaqiri iš „Stoke“ (Anglija).

Be to, naują penkerių metų sutartį sudarė komandos atakų lyderis Mohamedas Salah.

„Esu beveik tikras, kad darbus perėjimo rinkoje jau baigėme, turime viską, ko reikia kitam sezonui“, – komentavo J. Kloppas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)