Rungtynės Vilniuje baigėsi lygiosiomis 1:1, o Farerų salų atstovus žalgiriečiai pranoko bendru rezultatu 3:2.

Po atsakomosios dvikovos šeimininkai ne itin džiaugėsi, svečiai ne itin graužėsi.

„Didžiuojuosi savo vaikinais. Supraskite, koks didelis yra lygių skirtumas tarp Lietuvos ir Farerų salų čempionatų, ypač tarp pirmaujančių komandų. Pasirodėme garbingai. Nors gaila iškristi iš varžybų, kai praleidi įvartį namuose paskutinę minutę. Bet kokiu atveju, tikiuosi, kad sužaidėme truputį geriau nei jūs tikėjotės“, – DELFI sakė „Klaksvik“ treneris Mikkjalas Thomassenas.

O realybė tokia – „Žalgiris“ ketvirtadienį žaidė su pusiau profesionalia komanda, kurios žaidėjai studijuoja arba turi kitus darbus.

Atlanto skalaujamame Klaksvike veikia medienos pramonė, todėl dalis klubo futbolininkų visu arba dalimi etato dirba dailidėmis.

Komandoje žaidžia ir draudimo agentas, net ir išlyginamąjį įvartį puikiu smūgiu iš beveik 20 m antrame kėlinyje įmušęs Ronnie Iversenas treniruotes derina su tarnyba. Praėjusią žiemą iš Danijos antros pagal pajėgumą lygos į Farerų salas atvykęs 23-ejų krašto puolėjas darbuojasi klubo rėmėjo bendrovėje.

„Neturime tiek laiko treniruotis kaip jūs, nors ir norėtume. Bet tokia jau mūsų ekonominė situacija“, – pažymėjo M. Thomassenas.

Ir „Žalgirio“ atstovai įvertino, su kokiais varžovais pradėjo savo Europos lygos kampaniją.

„Lietingą dieną išlipome iš balos sausi“, – šyptelėjo ekipos strategas Valdas Urbonas.

Bet tai buvo vienintelis pokštas, kurį specialistas išsakė spaudos konferencijoje.

Mažiau nei prieš mėnesį „Žalgirio“ vairą iš netikėtai atleisto Aurelijaus Skarbaliaus perėmęs 50-metis treneris apgailestavo dėl savo sprendimų renkantis starto sudėtį.

Vilniečiai pradėjo rungtynes be tikro puolėjo – atakos smaigalyje dažniausiai atsidurdavo „paslėpto“ puolėjo pozicijoje žaidęs ir vienintelį įvartį jau 7-ą min. pelnęs Liviu Antalis.

„Įdėjome per mažai širdies, dar ir įvartis rungtynių pradžioje padarė meškos paslaugą: žaidėjai pagalvojo, kad jau viskas padaryta. Praradome iniciatyvą, vėliau atsirado neužtikrintumo, klaidų lygioje vietoje. Bandžiau keisti situaciją keitimais, bet sugrįžti buvo sunku. Teigiamai paveikė tik varžovų išlyginamasis įvartis, bent jau puldami pradėjome kurti pavojingas progas.

Man reikia įvertinti žaidėjus, dar ieškau geriausio varianto. Reikėtų ir sau atsakomybės prisiimti dėl starto sudėties, buvo žaidėjų, kurie nepateisino lūkesčių. Bent jau gavau informacijos – kitąsyk bus lengviau pasirinkti“, – kalbėjo V. Urbonas.

Tiesa, klausimas, kada jis vėl galės rinktis pastaraisiais mėnesiais „Žalgirį“ puolime tempiantį L. Antalį – rumunas sužaidus pusvalandį paliko aikštę susiėmęs už šono.

„Kažkas su šonkauliais. Rytoj peršviesime, bus matyti, kokia padėtis“, – atsiduso V. Urbonas.

Po savaitės antrame etape „Žalgirio“ laukia dar viena nykštukinės šalies atstovė – „Vaduz“ (Lichtenšteinas) ekipa.

Bet būsimi varžovai rungtyniauja antroje pagal pajėgumą Šveicarijos lygoje, tad turėtų būti konkurencingesni nei „Klaksvik“. Tai „Vaduz“ įrodė pirmame etape netikėtai dėl svečiuose pelnyto įvarčio taisyklės eliminavęs Sofijos „Levski“ (Bulgarija).

„Turime rimtai ruoštis, nežiūrint, kad oponentai iš nykštukinės šalies. Norėdami ką nors nuveikti, turime pagerinti žaidimo kokybę. Manau, tam rezervų tikrai yra, reikia tik rasti sprendimų“, – sakė V. Urbonas.

Į antrą etapą iškopusios komandos užsitikrino 500 tūkst. eurų dydžio UEFA išmokas.

Primename, kad „Žalgiris“ pastaruosius ketverius metus nesėkmingai varžėsi UEFA Čempionų lygos atrankoje, kur niekaip nesugebėjo įveikti pirmo etapo slenksčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)