519 cm – toks kartu sudėjus yra kroato Lukos Modričiaus (172 cm), belgo Edeno Hazardo (173 cm) ir prancūzo Antoine'o Griezmanno (174 cm) – žaidėjų, laimėjusių „Auksinį“, „Sidabrinį“ ir „Bronzinį“ čempionato kamuolius, ūgis. Tai pats žemiausias tokios statistikos kategorijos rodiklis nuo 1990-ųjų, kai bendras italo Toto Schillaci, vokiečio Lotharo Matthauso ir argentiniečio Diego Maradonos ūgis buvo 512 cm.

135 metai ir trys mėnesiai – bendras Urugvajaus trenerio Oscaro Tabarezo ir Portugalijos stratego Fernando Santoso amžius tą dieną, kai jie susitiko čempionato aštuntfinalio mače. Tai pats didžiausias bendras trenerių amžius per visą pasaulio čempionatų istoriją. 2014-aisiais O. Tabarezo ir anglų trenerio Roy Hodgsono bendras amžius per tarpusavio rungtynes siekė 134 metus ir 2 mėnesius.

Oscaras Tabarezas

72,5 km – tokį atstumą bėgiodamas įveikė šio čempionato rekordininkas, kroatas Ivanas Perišičius. Ispanas Xavi 2010-aisiais nubėgo 80 km, o vokietis Thomas Mulleris 2014-aisiais – 84 kilometrus.

48-eri metai prabėgo nuo tada, kai komanda atkrintamosiose varžybose sugebėjo panaikinti dviejų įvarčių deficitą ir laimėti rungtynes. Tai aštuntfinalio etape padarė Belgija, 3:2 nugalėjusi Japoniją. Paskutinį kartą toks įvykis buvo fiksuotas 1970-aisiais Meksikoje, kai atsitiesusi Vakarų Vokietija per pratęsimą 3:2 palaužė Angliją.

21 valandą ir 10 minučių kartu sudėjus Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo neįmuša įvarčio pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose. Argentinietis ir portugalas iš viso atkrintamosiose atitinkamai yra sužaidę 6 ir 8 rungtynes.

40 metų prabėgo nuo tada, ka paskutinį sykį pasaulio čempionato finale nebuvo nė vieno Miuncheno „Bayern“ ar Milano „Inter“ komandos futbolininko. Šį kartą Vokietijos klubą atstovavo nuo suolo pakilęs prancūzas Corentinas Tolisso, o „Inter“ ekipą – Kroatijos rinktinė starto sudėtyje pradėję Marcelo Brozovičius ir Ivanas Perišičius.

18 rungtynių iš eilės Azijos rinktinės pasaulio čempionatuose nesugebėjo įveikti Pietų Amerikos atstovų, kol tai šiose pirmenybėse padarė 2:1 Kolumbiją nugalėję japonai.

14,3 – tiek procentų smūgių atrėmė Ispanijos rinktinės vartininkas Davidas De Gea, prieš turnyrą laikytas pagrindiniu favoritu laimėti „Auksinę pirštinę“. Tai – blogiausias rodiklis tarp visų čempionato vartininkų. 27-erių D. De Gea atmušė vos vieną smūgį ir praleido 6 įvarčius per 4 rungtynes. Danas Kasperas Schmeichelis atrėmė 91,3 proc. smūgių (21 iš 23) – tai geriausia statistika tarp visų daugiau nei vienas rungtynes sužaidusių vartininkų.

12 įvarčių į savus vartus buvo užregistruota pirmenybėse Rusijoje, ir tai yra dvigubai daugiau nei ankstesnis rekordas, užfiksuotas 1998-aisiais Prancūzijoje. Marokietis Azizas Bouhaddouzas įmušė vėliausią istorijoje įvartį į savus vartus, rungtynėse su Iranu „pasižymėjęs“ 95 min.

Rusas Sergejus Ignaševičius tapo vyriausiu istorijoje į savus vartus įmušusiu žaidėju, tai padariusiu savo 39-ojo gimtadienio išvakarėse, o kroatas Mario Mandžukičius tapo pirmuoju, į savo vartus įmušusiu finale.

11 smūgių į vartus atlikęs Anglijos rinktinės gynėjas Harry Maguire'as netikėtai pralenkė tokius žaidėjus kaip Gabrielis Jesusas (10), Luka Modričius (10), Gylfi Sigurdssonas (10), Raheemas Sterlingas (10), Robertas Lewandowskis (9), Radamelis Falcao (8), Kylianas Mbappe (8), Paulis Pogba (8), Sergio Aguero (6) ir Dele Alli (5). Neymaras atliko daugiausiai smūgių (27), o jam įkandin žengia Ivanas Perišičius ir Philippe Coutinho (po 22).

Harry Maguire'as, Luka Modričius

10 belgų žaidėjų įmušė įvarčius Rusijoje, pasivydami tą patį 1982-aisiais padariusius prancūzus ir 2006-aisiais – italus.

7 iš eilės pasaulio čempionatas Meksikos rinktinei baigėsi pralaimėjimu aštuntfinalyje. Per 7 su puse valandos rungtynių prieš Braziliją, meksikiečiai iki šiol taip ir neįmušė nė vieno įvarčio, o praleido jau 13.

5 žaidėjai, dar nesulaukę 20 metų, pasaulio čempionatuose jau yra įmušę daugiau nei po vieną įvartį, tačiau 19-metis prancūzas Kylianas Mbappe tapo tik antruoju po futbolo karaliumi tituluojamo Pele, kuriam pavyko pasižymėti finalo rungtynėse.

4 smūgius 11 metrų baudinių serijose atrėmęs kroatas Danijelis Subašičius pakartojo tokį patį Vakarų Vokietijos vartininko Haraldo Shumacherio ir argentiniečio Sergio Goycochea rekordą. Kroatija, kuri atkrintamosiose žaidė tris pratęsimus, pakartojo 1990-ųjų Anglijos rinktinės pasiekimą.

Efektingi Kroatijos ir Danijos mūšio epizodai – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)