UEFA Europos lygos pirmąjame atrankos etape Vaduz“ neseniai pateikė rimtą staigmeną ir iš kovos pašalino tituluotą Bulgarijos klubą Sofijos „Levski“. Pirmąją dvikovą namuose Lichtenšteino komanda laimėjo 1:0. Antradienį vykusiose antrose pirmojo etapo rungtynėse „Levski“ atsirevanšavo rezultatu 3:2, tačiau svečiuose pelnyti įvarčiai Lichtenšteino atstovams atvėrė kelią tolyn.

Savo ruožtu „Žalgiris“ pirmas rungtynes su „KI Klaksvik“ svečiuose laimėjo 2:1. Antrasis susitikimas bus žaidžiamas ketvirtadienį 20 val. LFF stadione.

Sėkmės atveju vilniečiai jau po savaitės, liepos 26 d., priimtų „Vaduz“ savo aikštėje, o atsakomosios numatytos vyks rugpjūčio 2 d. Lichtenšteine, Vaduco „Rheinpark“ stadione.

Gilias tradicijas turinti Vaduco ekipa turi unikalų statusą – ji specialiomis svečių teisėmis rungtyniauja Šveicarijos pirmenybėse, nes Lichtenšteine rengiamos tik taurės varžybos. Taurės turnyro nugalėtojai patenka į UEFA Europos lygos turnyrą. „Vaduz“ šią teisę per paskutinius 20 metų iškovojo 19 kartų.

Tarp Šveicarijos ir Austrijos įsikūrusios mažos valstybės atstovai per paskutinius dešimt sezonų keturis žaidė šveicarų aukščiausioje lygoje, o kitus šešis praleido antrajame pagal pajėgumą divizione, vadinamoje „Iššūkio lygoje“.

Praėjusį sezoną „Vaduz“ lygoje užėmė ketvirtąją vietą, o naują varžybų sezoną pradės sekmadienį.

Europos turnyruose „Vaduz“ jau penktus metus iš eilės įveikia pirmąjį barjerą, o kartą (2015 m.) buvo nukeliavęs netgi iki trečiojo etapo. Jame tik dėl įvarčių išvykoje teko pripažinti „Thun“ (Šveicarija) pranašumą.

Lietuvos klubams iki šiol nėra tekę žaisti su Lichtenšteino atstovais. Tiesa, Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė su Lichtenšteinu žaidė šešis kartus. Ketverias pergales iškovojo lietuviai, kartą mačas baigėsi lygiosiomis, o 2011 m. birželio 3 d. savo aikštėje triumfavo Lichtenšteino futbolininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)