Dėl dopingo vartojimo LLAF Antidopingo komisijos sprendimu prieš dvejus metus iš sporto pasaulio eterio diskvalifikuotas atletas į praeitį nesižvalgo. Esą turėdamas galimybę, jis nieko nekeistų: „Aš gyvenu šia akimirka, o ne praeitimi ar ateitimi“.

Lengvaatletis yra ne tik daugkartinis nacionalinių ir tarptautinių varžybų čempionas bei prizininkas. Jis patenka į Lietuvos sporto istoriją, išsikovojęs vietą visų laikų geriausių šalies rutulio stūmikų penkioliktuke.

Perspektyvusis sportininkas papildė „Kauno maratono klubo“ komandą, vienijančią dabar jau 39 profesionalus – tarp jų olimpietį Remigijų Kančį, Moniką Juodeškaitę ir Rasą Drazdauskaitę bei visą būrį mėgėjų. Per pastaruosius dvejus metus atradęs save nekilnojamojo turto srityje, R. Martišauskas nežada atsisakyti gyvenimo aistros ir į lengvosios atletikos areną sugrįžta nusiteikęs rimtai.

„Noriu atsigriebti už prarastus metus, todėl kiekvienas čempionatas man yra dovana. Kai dalyvauju varžybose, stengiuosi išnaudoti kiekvieną akimirką“,- sakė perspektyvusis atletas, užsibrėžęs tikslą dar šį sezoną pagerinti asmeninį rekordą (19.01 m) bei laimėti svarbiausius startus Lietuvoje.

„Sparčiai visoje Lietuvoje populiarėjantis klubas patraukė mano dėmesį. Čia užtikrinta organizacinė sistema, draugiška vadovybė bei aiški stipendijos sistema“,- klubo pasirinkimo argumentus vardijo entuziastingai nusiteikęs R. Martišauskas.

Be to, klubas sportininkus remia maisto papildais, suteikia sportinę aprangą, o patekusiems į rezultatyviausių lengvaatlečių lentelę finansuoja ir sporto stovyklas: „Stengiamės atletams sudaryti maksimaliai palankias sąlygas siekti aukščiausių rezultatų ir garsinti Lietuvos vardą, įrašyti jį pasaulio sporto istorijoje“, – sakė VšĮ „Kauno maratono klubo“ direktorius Regimantas Tarasevičius.

Treniruočių metu jėgų nestokojantis ir rungtynių metu žiūrovų palaikymu nesiskundžiantis sportininkas šiais metais jau ne kartą stojo ant garbingos pirmosios vietos pakylos.

Jis triumfavo Lietuvos LAF atviros taurės varžybose, Lietuvos Universitetų studentų čempionate bei atvirose Klaipėdos miesto sezono atidarymo varžybose.

O liepą vykusiose tradicinėse „Cosma“ vasaros taurės varžybose ne tik nugalėjo, bet ir šeštojo bandymo metu nusviedė rutulį 19.02 m bei 0.01 m pagerino asmeninį rekordą. Tačiau jam nepavyko išsilaikyti sektoriuje, todėl rezultatas nebuvo oficialiai užskaitytas.

Pasak sportininko, normatyvas į rugpjūčio mėnesį vyksiantį Europos čempionatą Berlyne yra labai aukštas, prilygstantis Tarptautinio Sporto Meistro atskyriui (19.90 m), tad į priekį žada žingsniuoti mažais žingsneliais: „Svarbiausia yra dirbti tikslingai ir neišsikelti per aukštų tikslų. Geriausi rezultatai būna neplanuoti“, – sakė naujasis „Kauno maratono klubo“ narys, palikdamas intrigos ateičiai.

Bet pagrindinis klaipėdiečio atleto tikslas – dar aukščiau užsikelti asmeninio rekordo kertelę, jau bene pasiekiamas ranka: „Mano sportinė forma kyla ir esu pajėgus pasiekti asmeninį rekordą dar šį sezoną“,- užtvirtintai dėstė R. Martišauskas.

Pasak R. Martišausko, pačios įsimintiniausios varžybos jo karjeroje buvo 2015 m. Europos komandiniame čempionate Kretoje, kai pirmuoju stūmimo bandymu pasiekė dabartinį asmeninį rekordą ir tarp solidžių tarptautinės arenos asų užėmė ketvirtąją vietą.

31-erių metų lengvaatletis jau paauglystėje išsiskyrė aktyvumu – išmėginęs gausybę sporto šakų, jis prieš daugiau nei dešimtmetį pasirinko lengvąją atletiką ir paskyrė savo karjerą rutulio stūmimo rungčiai. Pasak jo, greičio, jėgos ir technikos derinys šią rungtį paverčia itin vyriška.

Nors Lietuvos lengvosios atletikos istorijoje netrūksta ir garsių moteriškosios lyties rutulių stūmikių. Sportininkas pripažino mėgstantis varžytis su pranašesniais už save konkurentais ir atskleidė lengvosios atletikos arenoje besijaučiantis geriausiai, kai yra tiek fiziškai, tiek psichologiškai pasiruošęs varžyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)