Šis rezultatas tenkino „Sūduvą“, kadangi pirmose rungtynėse namie prieš savaitę marijampoliečiai varžovus netikėtai įveikė 3:1.

Tąsyk trimis įvarčiais per 11 min. pasižymėjo „Sūduvos“ legionierius Rigino Cicilia.

Atsakomosiose pirmojo atrankos varžybų etapo rungtynėse Kipre „Sūduva“ progų atakuoti beveik neturėjo. Beveik visą susitikimą antpuolius rengė ir visoje aikštėje svečius spaudė patys į kampą po pirmojo mačo įsprausti APOEL futbolininkai.

20 min. jiems pavyko išsiveržti į priekį – po skerso perdavimo galva techniškai ir tiksliai smūgiavo tvirtai sudėtas puolėjas Mickaelis Pote.

Po įvarčio APOEL visiškai perėmė iniciatyvą ir prie svečių vartų ėmė rengti vieną pavojingą ataką po kitos.

Visgi, nors atakų ir smūgių buvo itin daug, jos nevaisingos liko tiek pirmajame, tiek antrajame kėlinyje, nors po pertraukos Vladimiro Čeburino auklėtiniams ne kartą šypsojosi ir sėkmė.

Po kipriečio Georgios Efremo smūgio kamuolys sudrebino vartų konstrukciją, keletą sykių šeimininkai į vartus nepataikė iš itin dėkingų padėčių, patikimai savo darbą dirbo ir „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas.

Iš viso APOEL šiose rungtynėse į vartus smūgiavo 27,o „Sūduva“ – 4 kartus. Į vartų plotą skriejo 11 APOEL smūgių ir 3 marijampoliečių, iš kurių tik vienas vartininkui sukėlė kiek daugiau keblumų.

Šeimininkai kėlė 16, o „Sūduva“ – 2 kampinius. Abu juos – rungtynių pabaigoje, kai APOEL desperatiškai bandant įmušti antrą kartą, svečiams atsirado daugiau erdvės ir progų kontratakuoti.

Patekdami į antrąjį atrankos etapą „Sūduvos“ futbolininkai uždirbo 380 tūkst. eurų.

Rezultatas

APOEL 1 – 0 „Sūduva“*** (bendras – 2:3)

20' Mickaelis Pote

*** – pateko į kitą etapą

Antrame etape „Sūduva“ susitiks su Belgrado „Crvena zvezda“ (Serbija) komanda, kuri iš turnyro eliminavo Jūrmalos „Spartaks“ (Latvija) futbolininkus. Pirmasis mačas Latvijoje baigėsi be įvarčių, o atsakomosiose rungtynėse serbai laimėjo 2:0.

APOEL ekipa savo tarptautinio pasirodymo taip pat dar neužbaigs: pakeitus varžybų formatą, atsigriebti bus galima pabandyti Europos lygos atrankoje.

Kipro čempionų ten lauks Talino „Flora“ (Estija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)