Būtent „Les Bleus“, Rusijoje laimėję šešis iš septynių mačų (vienintelės lygiosios 0:0 su Danija – DELFI), sekmadienio vakarą buvo karūnuoti naujaisiais futbolo imperatoriais.

Jie daug diskusijų sukėlusiame ir antrame pagal rezultatyvumą visų laikų finale 4:2 nugalėjo kovingąją Kroatiją.

Prancūzijos rinktinės futbolininkai ir personalas pirmadienio pavakarę paskrido į Paryžių. Čia juos pasitinka ir sveikina maždaug 500 tūkstančių gerbėjų jūra.

Šventė prasidėjo jau oro uoste, kur tik nusileidęs pasaulio čempionų lėktuvas buvo aplaistytas vandeniu.

Pirmieji iš „Air France“ orlaivio tiesiai ant specialiai jiems patiesto raudonojo kilimo žengė komandos kapitonas vartininkas Hugo Llorisas su Pasaulio taure rankose ir treneris Didier Deschampsas.

Puikiai nusiteikusi komanda mojavo Prancūzijos vėliavomis ir susėdo į autobusą atviru stogu ir pajudėjo į Eliziejaus laukus. Būtent šioje prestižinėje Paryžiaus alėjoje savo didvyrių laukė apie pusė milijono jiems padėkoti norinčių fanų.

Daliai jų pastaroji naktis nebuvo pati ramiausia gyvenime. Iš Prancūzijos atskriejo aibė pranešimų apie neramumus, chuliganizmą, vagystes iš parduotuvių (daugiausia – vyno ir šampano), gatvėje vartomus automobilius ir panašius incidentus. Kai kur teko įsikišti ir policijai, kuri panaudojo ašarines dujas.

Po sutiktuvių Prancūzijos komanda aplankė ir šalies prezidentą Emmanuelį Macroną, kuris saviškių triumfą stebėjo gyvai iš Maskvos „Lužnikų“ stadiono VIP ložės, o vėliau dalyvavo ir apdovanojimų ceremonijoje bei prisijungė prie šventimo tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų.

Prancūzija pakartojo 1998-ųjų triumfą, kai Pasaulio taurę virš savo galvų kėlė Paryžiuje 3:0 sutriuškinę Braziliją su Ronaldo, Rivaldo, Bebeto, Dunga, Cafu, Roberto Carlosu, Claudio Taffarelu ir kitais.

Toje auksinėje prancūzų rinktinėje ne paskutiniu smuiku griežė ir atraminis saugas D. Deschampsas. Jis ryšėjo kapitono raištį.

Po 20 metų, 1998-aisiais Rusijoje, D. Deschampso pareigos buvo dar garbingesnės – jis užėmė vyriausiojo trenerio postą ir tapo vos trečiuoju žmogumi istorijoje, iškovojusiu pasaulio čempiono vardą tiek būnant žaidėju, tiek ir vadovaujant visai komandai (po brazilo Mario Zagallo ir vokiečio Franzo Beckenbauerio).

„Šie 23 žaidėjai dabar yra sujungti amžiams. Po sekmadienio vakaro jie niekada nebebus tokie patys. Dabar jie – pasaulio čempionai. Jie laimės kitus titulus, čempionatus, bet profesionaliam futbolininkui nėra nieko geriau nei būti pasaulio čempionu“, – teigė D. Deschampsas.

Primename, kad prancūzams atiteko ne tik 6 kg ir 18 karatų aukso Pasaulio taurė, bet ir 38 mln. JAV dolerių premija iš FIFA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)