Plačiai aptarinėjameme epizode kroatas Ivanas Perišičius ranka sužaidė savoje baudos aikštelėje.

Pasitelkęs į pagalbą VAR sistemą N. Pitano nusprendė skirti 11 m baudinį, kurį realizavo ir Prancūzijos rinktinę pirmajame kėlinyje į priekį išvedė Antoine'as Griezmannas.

Skirtingą nuomonę dėl šios situacijos turi daugybė futbolo specialistų ir sirgalių, o Danijos rinktinės puolėjas Yussufas Paulsenas apskritai labai vaizdingai įvardijo VAR sistemos atnešamus pokyčius į futbolo pasaulį.

„Manau, kad kitame sezone visiems žaidėjams teks nusikapoti rankas dėl VAR sistemos“, – turėdamas omenyje epizodą, kai kamuolys atsitrenkė į I. Perišičiaus ranką, socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė 24-erių puolėjas.

Savo aštrią nuomonę VAR klausimu turėjo ir komentatoriumi šiame čempionate dirbęs garsus portugalų futbolo specialistas Jose Mourinho.

„Finale pralaimėjo geresnė komanda. Ir, mano nuomone, tai nutiko dėl klaidos, kai po VAR sistemos peržiūros buvo paskirtas 11 m baudinys. Ten jo nebuvo, neturėjo būti. Teisėjai VAR sistemą turi naudoti kraštutiniais atvejais, o šis tokiu tikrai nebuvo. Iš esmės VAR sistemos naudojimas šiuo metu yra klaidingas, pati koncepcija yra negera“, – pareiškė 55-erių J. Mourinho.

Jam pritarė ir legendinis Danijos vartininkas Peteris Schmeichelis.

„Teisėjas pavogė finalą iš kroatų, kurie buvo ir energingesni, ir žaidė gražiau. Finalas nenusipelnė būti toks“, – kirto danas.

Savo nusivylimo dėl rungtynių eigos ir teisėjo sprendimų neslepia ir patys kroatai. Jų treneris Zlatko Daličius iš karto po rungtynių pasakė, kad teisėjas neturėjo teisės skirti tokio 11 m baudinio, o gynėjas Dejanas Lovrenas apskritai išliejo širdį dėl viso finalo eigos.

„Esu nusivylęs, nes mes pralaimėjome rungtynes, kuriose žaidėme daug, daug geriau už varžovus. Vėl žaidėme gražų futbolą ir dėl to turime didžiuotis.

Aš tikrai manau, kad mes buvome geresni. Prancūzai pasirinko kitokį kelią – jie nežaidė futbolo ir laukė savo šansų, kuriais pasinaudojo.

Bet kuriuo atveju, tokį pasirinkimą belieka gerbti – visą čempionatą jie elgėsi taip pat ir pasiekė svajotą rezultatą. Labai sunku komentuoti tai, kas čia įvyko. Galiu tik pasakyti, kad didžiuojuosi Kroatija ir jos žaidimu“, – konstatavo 29-erių „Liverpool“ gynėjas.

Kroatijos rinktinė prancūzams finalo rungtynes pralaimėjo 2:4. Pirmajame kėlinyje Ivanas Perišičius buvo išlyginęs rezultatą (1:1), tačiau jau po minėtojo epizodo prancūzai jį vėl persvėrė ir priekyje išliko iki finalinio švilpuko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)