Jei prieš tai Rusijoje be kluptelėjimų žygiavę prancūzai buvo užsipulti dėl to, kad žaidžia antifutbolą, išaušus finalo dienai „Les Bleus“ stovyklai tenka atremti klausimus apie tai, ar čia – iš tiesų Prancūzijos, o ne viso pasaulio ar Afrikos komanda.

Tokį kaltinimą socialiniame tinkle metė buvęs Kroatijos rinktinės treneris ir žaidėjas Igoris Štimacas, retoriškai pasiteiravęs, prieš ką gi iš tikrųjų finale teks kovoti kroatams ir pasidalinęs kai kurių prancūzų nacionalinės ekipos narių kilmės šalimis.

Panašaus klausimo oficialioje spaudos konferencijoje prieš didįjį finalą sulaukė ir vyriausiasis treneris Didier Deschampsas.

„Taip jau susiklostė, kad Prancūzijos rinktinė visada turi žaidėjų iš Afrikos ir kitų šalių bei teritorijų. Tai praturtina mūsų futbolą.

Mes – visi prancūzai ir didžiuojamės jai būdami. O kalbėti apie kilmę, kur kas praleido savo vaikystę ar kur dabar yra jų šeimos, neverta. Bet taip, aš suprantu, kad už mus sirgs ir kitose šalyse ir didžiuosis tuo, kad tie žaidėjai atstovauja ir joms“, – teigė D. Deschampsas.

Iš viso net 14 iš 23-ių dabartinės Prancūzijos rinktinės futbolininkų, įskaitant Paulį Pogbą, Kylianą Mbappę, Samuelį Umtitį ir kitus, yra kilę iš Afrikos.

Tačiau tai – jokia naujiena. Toje pačioje auksinėje 1998-ųjų rinktinėje taip pat buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, turintys ne prancūziškų šaknų: Zinedine'as Zidane'as, Thierry Henry, Davidas Trezeguet, Marcelis Desailly, Patrickas Vieira, Lilianas Thuramas, Christianas Karembeu ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (436)