Svajonių debiutas – taip galima pavadinti tai, ką Vladimiro Čeburino auklėtiniai trečiadienį sukūrė ARVI futbolo arenoje. Pernai pirmą kartą istorijoje Lietuvos čempione tapusi „Sūduva“ debiutavo Čempionų lygos atrankoje 3:1 nugalėdama daugkartinius turnyro grupės etapo dalyvius APOEL.

Daugkartiniai Kipro čempionai praėjusį sezoną varžėsi su tokiomis ekipomis kaip Madrido „Real“, Londono „Tottenham“ ir Dortmundo „Borussia“. Su pastaruoju klubu APOEL netgi du kartus sužaidė lygiosiomis 1:1. Žaisdami prieš anglus kipriečiai du kartus krito 0:3, o būsimiesiems čempionams „Real“ jie nepasipriešino 0:3 ir 0:6.

Nikosijos komanda Čempionų lygos grupės etape žaidė keturis kartus, o 2011-2012 metais tik ketvirtfinalyje nusileido tam pačiam „Real“ klubui. Tris kartus kipriečiai varžėsi ir UEFA Europos lygos grupių etape bei kartą pasiekė aštuntfinalį. Ne ką mažesnės ambicijos turėtos ir šiam sezonui, tačiau atvykus į Marijampolę teko nuryti karčią piliulę.

Per 10 minučių APOEL į nokdauną pasiuntė „Sūduvos“ aukštaūgis puolėjas Rigino Cicilia, kuris vieną po kitos išnaudojo savo progas ir įmušęs tris įvarčius vertė griebtis svečius už galvų. Rungtynių startas privertė juos sudvejoti, ar tik baltos marijampoliečių aprangos neapsivilko pastaraisiais metais dažnai kipriečius triuškinę „Real“ futbolininkai?

„Nesuprantu, kas čia vyksta. Mes Marijampolėje ar Madride? Niekada nemačiau, kaip „Sūduva“ žaidžia, todėl nemaniau, kad ši komanda yra tokia gera. Kasmet žaidžiame Čempionų lygoje, o mus triuškina atrankoje debiutuojanti ekipa... Labai liūdna“, – sakė Kipro žiniasklaidos atstovė.

Po įspūdingo R. Cicilia benefiso sutriko ir APOEL futbolininkai. Tiesa, jie marijampoliečių su Čempionų lygos nugalėtojais nesupainiojo: patyręs gynėjas Georgiosas Merkis po rungtynių bendraudamas su DELFI teigė, jog kipriečiai žinojo „Sūduvos“ galimybes, tačiau nesugebėjo atsilaikyti dėl koncentracijos stokos.

„Žinojome, kad praėjusiais metais „Sūduva“ namie 3:0 nugalėjo „Sion“. Šiandien toks scenarijus kartojosi. Mes prastai pradėjome rungtynes, buvome nesusikoncentravę. Po pertraukos varžovai užsidarė gynyboje, o tą patį ko gero matysime ir Nikosijoje. Esu tikras, kad namie palaikomi savų gerbėjų viską pakeisime ir pateksime į kitą etapą“, – sakė G. Merkis.

Pasitikėjimo savimi nepaisant pralaimėjimo nestokojantiems kipriečiams ieškant įkvėpimo toli žvalgytis nereikia. Praėjusį sezoną trečiajame atrankos etape APOEL svečiuose 0:1 netikėtai nusileido Konstantos „Viitorul“, bet namuose išplėšė pratęsimą ir rumunus sutalžė 4:0, o galiausiai parbloškė ir Prahos „Spartą“ bei žaidė grupės etape.

Apie tai, jog Marijampolėje trečiadienį galimai laimėjo ne stipresnė komanda užsiminęs G. Merkis neabejoja – APOEL dar nieko neprarado. Anot 33-ejų Kipro rinktinės futbolininko, šįkart „Sūduvai“ pasisekė, tačiau sudėtingoje situacijoje atsidūrę APOEL futbolininkai namie parodys, ko yra verti.

„Futbolas yra futbolas. Pasaulio čempionate taip pat matome, kad ne visada laimi stipresnė komanda. Prieš metus mes taip pat turėjome vargo žaisdami atrankos rungtynes Rumunijoje, tačiau namie parodėme, kokia didelė esame komanda. Patikėkite, sunkiais momentais galime žaisti gerą futbolą.

Rigino Cicilia

Turime puikią sudėtį, o šiandien mums tiesiog nepasisekė. Turime iš to pasimokyti ir padarytų klaidų nebekartoti. Futbole nemažai lemia sėkmė. „Sūduva“ atliko keturis smūgius ir pelnė tris įvarčius. Mes sukūrėme keliolika pavojingų atakų, bet įmušėme tik kartą paskutinėmis minutėmis. Na, ką padarysi. Futbolas kartais būna keistas“, – dėstė G. Merkis.

Nors Marijampolėje startavo tragiškai, kipriečiai paskutinę pridėto laiko minutę gerokai palengvino savo užduotis namuose. Gynėjo Caju pelnyto įvarčio dėka APOEL namuose užtenka laimėti 2:0, nes duris į kitą etapą jiems atvertų būtent išvykoje įmuštas įvartis. Sėkminga mačo Lietuvoje pabaiga nuteikia G. Merkį pozityviai.

„Nors ši išvyka mums nesėkminga, įmuštas įvartis suteikia daug pasitikėjimo savimi. Matėme, kad pralaimėjimus šiame atrankos etape patyrė ir kiti koncentraciją praradę favoritai, bet tai dar nieko nereiškia. Neabejoju, kad kitą savaitę mums viskas bus gerai ir pateksime į kitą etapą“, – atsisveikindamas tarė Kipro futbolo veteranas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)