Jis buvo Tailando karinio jūrų laivyno naras.

Lemtingą dieną jis siekė nugabenti deguonį urve įstrigusiems vaikams. Tailandiečiui itin pavojingu būdu, per užlietus tunelius pavyko pasiekti įkalintus vaikus ir jiems pristatyti deguonį, tačiau grįžtant jam pačiam pritrūko oro, prarado sąmonę ir žuvo.

„Net ir netekę vieno žmogaus tikime, kad galime tęsti savo darbą“, – sakė Tailando laivyno specialiųjų pajėgų vadas Apakornas Yookongkaewas ir pridūrė, kad gelbėtojai turi „ribotą laiką“ ištraukti vaikus.

Šeštadienį gelbėjimo misijos vadovas nurodė, kad artimiausiomis dienomis susiklostys „tobulos“ sąlygos evakuoti grupę vaikų ir jų futbolo trenerį, įstrigusius viename potvynio užlietame urve Tailando šiaurėje, bet vėliau naujos liūtys ir besikaupiantis anglies dvideginis gali sukelti didesnį pavojų.

Tailando ir pasaulio dėmesys sutelktas į jau dvi savaites dedamas pastangas išgelbėti 12 tailandiečių berniukų ir jų futbolo komandos „Šernai“ trenerį.

Ši grupė birželio 23 dieną įstrigo vienoje ankštoje Tam Luango urvo kameroje, liūties sukeltam potvyniui užliejus išėjimą. Gelbėtojai pripažino lenktyniaujantys su laiku, nes prognozuojamos naujos musoninės liūtys gali niekais paversti daug dienų dėtas pastangas išsiurbti vandenį iš užlieto urvo.

Kalno šlaite virš urvo buvo išgręžta daugiau kaip 100 žvalgomųjų kanalų. Kai kurie jų – negilūs, bet ilgiausias yra 400 metrų gylio.

Tokiu būdu mėginama atverti kitą galimą evakuacijos kelią, kad berniukų netektų traukti itin pavojingu būdu, per užlietus tunelius, kur penktadienį jau žuvo minėtas naras, tailandietis S. Kunanas.

Gelbėtojai urve nutiesė kilometrus žarnų, kad urve būtų papildytos deguonies atsargos. Kartu su įstrigusiais vaikais ir treneriu atkirstoje kameroje yra medikų ir patyrusių narų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)