Pirmajame kėlinyje lietuvius į priekį vedė žaidžiantysis treneris 36-erių metų Tomas Zibolis. Jis atliko du žeminimus iš eilės, du sykius realizacijos smūgius pataikė Vytaras Bloškys ir lietuviai pirmavo 14:0. Vėliau 7 taškus lietuviams pridėjo V. Bloškys.

Antrajame kėlinyje kroatai surengė porą rezultatyvių atakų ir priartėjo iki 14:21. Tuomet lietuviai susikaupė ir po Dainiaus Tamoliūno ir Donato Trumpicko atakų susigrąžino solidų pranašumą.

„Kaip žinote, esu ne tik žaidėjas, bet ir treneris. Čia susirinko daug mano auklėtinių, net rinktinėje yra tokių, todėl turiu rodyti gerą pavyzdį. Rungtynėms su kroatais buvome gerai nusiteikę, matėme kaip jie lengvai nugalėjo danus.

Galbūt kiek per daug tikėjomės iš keitimų, treneris jų atliko nemažai, bet žaidėjams buvo suteiktas šansas parodyti, ką jie sugeba geriausiai. Manau, kad padarysime keletą išvadų ir ruošimės lemiamoms kovoms atkrintamosiose varžybose“, – įspūdžiais dalinosi T. Zibolis.

17.20 lietuviai žais paskutines grupės rungtynes su Danijos komanda. Pastaroji 36:14 nugalėjo autsaiderę Vengriją ir iškovojo pirmąją pergalę.

Europos čempionato „Trophy“ divizione kovojama dėl kelialapio į elitinį „Grand Prix“ divizioną. Pirmajame etape Kroatijoje Lietuvos regbininkai iškovojo sidabro medalius. Pirmajame etape nugalėjo rumunai, kurie A grupės susitikime netikėtai 22:24 pralaimėjo Liuksemburgui ir patyrė pirmąją nesėkmę.

„Trophy“ turnyre dalyvauja 12 komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)