„Jonava“ – „Kauno Žalgiris“.

Birželio 27 dieną 18 val. Jonava, Jonavos miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 0:1

Jei jonaviečiai namuose iškovos pergalę, jie šokteltų į šeštą turnyro lentelės vietą, aplenkdami tiek „Kauno Žalgirį“, tiek „Palangą“.
„Jonava“ po rinktinių pertraukos į savo sąskaitą įsirašė labai svarbų laimėjimą prieš „Atlantą“ ir suklupo čempionų tvirtovėje.

Nors į rikiuotę po traumų sugrįžo keletas futbolininkų, tačiau Marijampolėje du žaidėjai nebaigė rungtynių. Legionierius Rony Santosas buvo pakeistas, o Karolis Šilkaitis – išneštas su neštuvais. Tikėtina, jog šiose rungtynėse debiutuos „Jonavos“ naujokas Lukas Artimavičius, kuris užlopė spragą būtent vidurio gynėjų grandyje.

Jonaviečiai šiame sezone atėmė taškus iš visų oponentų, tačiau keturis kartus krito prieš varžovus iš Kauno, tad Dariaus Gvildžio kariaunai atėjo pats tinkamiausias laikas nutraukti šią seriją.

„Jonava“ gali pasidžiaugti tuo, kad „Kauno Žalgiriui“ šiame mače greičiausiai nepadės Gratas Sirgėdas, kuris abiejuose šio sezono tarpusavio mačuose pelnė po pergalingą įvartį.

Kita vertus, kaip reikiant motyvuotas bus Laikinosios sostinės klubo naujokas Arūnas Klimavičius, sezono pradžioje atstovavęs būtent ekipai iš Jonavos. „Kauno Žalgiris“ šeštadienį apšilo kojas Kupiškyje, kur vietos „Kupiškis“ „SHARP LFF taurės“ varžybų aštuntfinalyje buvo sutriuškintas net 7:1.

Tame mače du įvarčius pelnė puolėjas Joao Figueiredo, kuris yra vienas iš pagrindinių kandidatų perimti pergalingo įvarčio estafetę iš G. Sirgėdo.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“.

Birželio 27 dieną 20 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 0:0, 3:2

8 taškais nuo čempionų turnyro lentelėje atsiliekantis naujojo stratego Valdo Urbono vedamas „Žalgiris“ Marijampolėje teisės klupti jau nebeturi.

Pastaruoju metu be poros vidurio gynėjų žaidusi „Sūduva“ užtikrintai susitvarkė su „Jonava“ ir, atmetus blankią atkarpą antrame kėlinyje, LFF taurės aštuntfinalyje užtikrintai nukovė „Trakus“.

Tose rungtynėse gana blankus buvo Karolis Laukžemis, o Rigino Cicilia nerealizavo poros dėkingų progų. Tikėtina, kad šie futbolininkai vis tik pasirodys starto sudėtyje, nors į komandą atvyko dar du atakuojantys žaidėjai – Mihretas Topčagičius bei Guilherme Finkleris.

Savo akcijas dar labiau pasikėlė kamuolį į „Trakų“ vartus pasiuntęs ir rezultatyvų perdavimą atlikęs Julius Kasparavičius, tad bene didžiausia intriga yra ta, kokius puolėjus mes į kovą treneris Vladimiras Čeburinas nuo pat susitikimo pradžios.

Naujasis „Žalgirio“ vedlys V. Urbonas, stovėdamas prie Panevėžio „Ekrano“ ir „Trakų“ vairo, kaip vyr. treneris 25 kartus dalyvavo akistatose prieš „Sūduvą“.

Statistika solidi: 12 pergalių, 10 lygiųjų bei vos 3 pralaimėjimai.

Vis dėlto dabar Marijampolės klubas gali pasigirti čempioniška aura ir pamirštu nesėkmės jausmu. V. Urbonui teks verstis be poros diskvalifikuotų žaidėjų – Lino Klimavičius ir Slavko Blagojevičiaus, taip pat nežinia, ar pirmą kartą Marijampolėje kaip „Sūduvos“ varžovas rungtyniaus Jeremy Manzorro.

Prancūzas susižeidė dvikovoje su „Stumbru“ ir praleido akistatą su „Palanga“. Realu, kad vidurio saugo pozicijoje žaidžiantis Marko Tomičius bus pastumtas į gynybą, tad Marijampolės „Arvi“ arenoje nuo pat rungtynių pradžios galime pamatyti naujausią „Žalgirio“ pastiprinimą – buvusį „Atlanto“ žaidėją Domantą Šimkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją