Sekmadienį Vokietijos mieste Halėje vykusio ATP „World Tour 500“ serijos turnyro „Gerry Weber Open“ finale jis 6:7 (6:8), 6:3, 2:6 apmaudžiai pralaimėjo 21-erių metų kroatui Bornai Čoričiui (ATP-34).

Tokiu būdu Roger ne tik praleido progą padidinti savo titulų kraitį iki 99-ių, bet ir su 8720 taškų nukris į antrąją ATP reitingo vietą – į priekį vėl turės praleisti ispaną Rafaelį Nadalį (8770 taškų).

Ryškiu finalo Halėje favoritu laikytas šveicaras laimėjo tik 42 procentus taškų savo antraisiais padavimais ir nesugebėjo iškovoti dešimto „Gerry Weber Open“ trofėjaus.

Tuo metu 500 taškų ir beveik pusę milijonų eurų susižėręs perspektyvusis B. Čoričius šoktels į rekordinę 21-ą poziciją.

„Mano sveikinimai Bornai su pirmu titulu žolės dangos turnyruose. Tu sužaidei nuostabų mačą ir pabaigoje nusipelnei pergalės“, – pripažino R. Federeris.

Praėjusią savaitę Štutgarte triumfavęs šveicaras tikisi netrukus rekordinį devintą kartą tapti Vimbldono turnyro, kuris prasidės liepos 2 dieną, čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)