Šalies vicečempionai kovas Europos lygoje pradės nuo pirmojo atrankos etapo ir susitiks su preliminaraus etapo – Maltos čempionato bronzinių prizininkų „Birkirkara“ ir Farerų salų vicečempionų „KI Klaksvik“ poros – nugalėtojais.

Pirmosios rungtynės vyks liepos 12 dieną svečiuose, atsakomasis mačas - liepos 19 d. Vilniuje.

Kauno „Stumbras“ Europos lygoje debiutuos pirmame etape ir kovos prieš Kipro vicečempionę Limasolio „Apollon“ ekipą (Kipras).

Pirmosios rungtynės liepos 12 d. bus žaidžiamos Alytaus miesto stadione, o atsakomasis susitikimas po savaitės vyks Kipre.

„Apollon“ yra vienas garsiausių Kipro klubų, praėjusiame sezone šalies čempionate užėmęs antrąją vietą ir žaidęs taurės turnyro finale. Tai tris kartus Kipro čempionas ir devynis kartus taurės laimėtojas.

Praėjusiame UEFA Europos lygos sezone ši ekipa įveikė visus atrankos etapus ir grupių turnyre varžėsi su „Lyon“, „Everton“ ir „Atalanta“ klubais. 2015/16 m. sezone atrankoje jie 4:0 ir 0:0 užtikrintai įveikė „Trakų“ barjerą.

„Aš manau, kad tai puikus šansas mums žaisti su pajėgia komanda. „Apollon“ nuolat rungtyniauja UEFA Europos lygos grupių turnyre. Mes turime būti pasiruošę pademonstruoti, ką ir kodėl darome.

Žaidžiame gerą sezoną, žinome savo kryptį ir ja dirbame. Šioje serijoje bandysime pasiekti savo tikslus, nors lengva tikrai nebus“, – burtus fcstumbras.lt komentavo vyriausiasis treneris Mariano Barreto.

Trečiasis Lietuvos klubas – „Trakai“ – jau anksčiau sužinojo, kad preliminariajame etape žais su „Cefn Druids“ (Velsas) futbolininkais. Jei pavyktų įveikti šį barjerą, trakiškių lauktų akistata su „Irtyš“ (Kazachstanas) komanda.

***

UEFA Europos lygos preliminarus atrankos etapo rungtynės bus žaidžiamas birželio 28 ir liepos 5 dienomis.

Pirmojo atrankos etapo kovos įvyks liepos 12 ir 19 dienomis.

Europos lygos burtai
Europos lygos burtai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)