Burtai lėmė, jog Lietuvos moterų rankinio rinktinė šioje atrankoje susitiks su Šveicarijos, Suomijos ir Farerų salų rankininkėmis.

Preliminariai stipriausia grupės ekipa turėtų būti iš pirmojo krepšelio tekusi Šveicarija, kuri neseniai vykusioje atrankoje į Europos pirmenybes savo grupėje užėmė trečiąją vietą, į priekį praleidusi tik tituluotas Kroatijos ir Norvegijos komandas, bet aplenkusi Ukrainą.

Suomės teoriškai turėtų būti silpniausia grupės komanda.

Praėjusio Europos čempionato atrankos pirmajame etape jos nusileido mūsų būsimoms kitoms varžovėms – Farerų salų rankininkėms bei graikėms ir į kitą etapą nepateko, o pasaulio čempionato atrankos varžybose suomės paskutinį kart žaidė tik 2013 metais, tad į kovą dėl teisės žaisti pasaulio čempionate jos grįžta po ilgos pertraukos.

Farerų salų merginos Europos čempionato atrankoje pateikė nemažą staigmeną, kai pirmajame etape eliminavo tas pačias suomes bei graikes. Vis tik, antrajame atrankos etape nykštukinės šalies merginos jau nežibėjo – pralaimėtos visos 6 rungtynės ir užimta paskutinė vieta grupėje.

Į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą pateks grupių nugalėtojos bei geriausia antroji visų grupių rinktinė. Tuomet prie šių ekipų prisijungs Europos čempionate dalyvaujančios komandos. Viso pasaulio čempionate Japonijoje varžysis 24 rinktinės, o iš jų 13 bus iš Europos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją