Pranešama, kad Urugvajaus delegacija į Rusiją atsiskraidino net 180 kilogramų šios arbatos.

Taip pat kartu su urugvajiečiais atkeliavo ir 30 kilogramų jų mėgstamo karamelizuoto kondensuoto pieno, vadinamo „dulce de leche“. Kad įsivežtų šį saldų produktą, Urugvajaus delegacija turėjo gauti specialų Rusijos maisto ir veterinarijos tarnybos leidimą.

Urugvajuje tikima, kad vitaminų gausi žalioji arbata matė tobulai stimuliuoja centrinę nervų sistemą, šios pozicijos laikosi ir futbolo rinktinės medicinos personalas.

Urugvajus yra didžiausias pasaulyje arbatos matė vartotojas – šis gėrimas vartojamas tiek namuose, tiek kavinėse, tiek gatvėse, kuriose urugvajiečiai vaikščioja nešiodamiesi specialų indelį matės arbatai gerti.

Urugvajus čempionatą pradės A grupėje kartu su Rusijos, Egipto ir Saudo Arabijos rinktinėmis.

Pirmose rungtynėse Urugvajus penktadienį 15 val. susirems su Egiptu. Nors skelbiama, kad traumuotas egiptiečių lyderis Mohammedas Salah greičiausiai nežais šiose rungtynėse, Pietų Amerikos atstovai mano, kad tai yra taktinis egiptiečių žaidimas.

„Aš manau, kad jis tikrai žais. Rungtynėms ruošiamės galvodami apie tai. Turime būti pasirengę viskam – atsipalaidavimas ar netikėtumo faktorius susidūrus tu tokio lygio žaidėju gali tapti mirtinu bet kuriai komandai“, – po pirmadienio treniruotės Žemutiniame Naugarde kalbėjo Urugvajaus rinktinės gynėjas Jose Gimenezas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)