27-erių metų saugas džiaugiasi gyvenimu Lenkijoje ir savo paties tobulėjimu.

„Lenkijoje gerai jaučiuosi, sirgaliai myli mane, gerai žaidžiame, puikiai sutariu ir su komandos vadovais“, – gyvenimą šioje šalyje apibūdino A. Novikovas.

Praėjusį sezoną Lenkijos „Ekstraklasa“ čempionate A. Novikovas sužaidė 34 rungtynes, įmušė 9 įvarčius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Tai jam garantavo vietą geriausių čempionato žaidėjų vienuoliktuke, jis buvo pripažintas vienu geriausių čempionato saugu. Dar viena įvartį A. Novikovas pridėjo Lenkijos taurėje, o Europos lygos atrankos varžybose atliko du rezultatyvius perdavimus.

„Tai vienas geriausių mano sezonų. Padariau didelį darbą dėl komandos, užėmėme antrąją vietą, vėl žaisime Europos lygoje. Manau, tai geras sezonas“, – rezultatus įvertino A. Novikovas.

Pati „Jagiellonia“ ilgą laiką pirmavo šalies čempionate, tačiau sezono pabaigoje pradėjo dalinti taškus ir viskas sprendėsi paskutiniame ture, kuriame „Jaga“ komandai reikėjo ne tik patiems iškovoti pergalę, tačiau tikėtis ir vėliau čempionais tapusių Varšuvos „Legia“ ekipos dovanos.

„Kažkiek sezono pabaigoje atsiliepė nuovargis, aišku, įtampa jautėsi visiems, – sakė Lietuvos rinktinės saugas. – Manau, lemiamas momentas buvo tuomet, kai namuose sužaidėme lygiosiomis su „Legia“ komanda. Jei būtume laimėję, tada jie būtų jautę didelę įtampą, o ne mes. „Legia“ yra patyrusi komanda, kuri sugeba laimėti lemiamais momentais, tai šiemet ir nutiko“.

„Legia“ čempionatą baigė su 70 taškų, o „Jagiellonia“ savo sąskaitoje turėjo 3 taškais mažiau.

„Visi tikėjome, kad galime užimti pirmą vietą, tačiau žinojome, kad rezultatas priklauso ne tik nuo mūsų, tačiau ir nuo Varšuvos komandos. Aš labiau nerimavau dėl mūsų žaidimo... Mes laimėjome, laimėjo ir „Legia“, o mes likome antri“, – sakė futbolininkas.

A. Novikovas su „Jagiellonia“ komanda Lenkijos čempionato sidabrą iškovojo antrus metus iš eilės.

„Aš asmeniškai nebuvau patenkintas po sezono, manau, nei vienas iš mūsų nebuvo, – kalbėjo futbolininkas. – Laimėjom paskutines rungtynes, tačiau antrus metus iš eilės užėmėme antrą vietą, buvome arti čempionų titulo, tai labai gaila“, – sakė A. Novikovas.

Tačiau saugas džiaugėsi svarbiu vaidmeniu komandoje bei dideliu trenerio pasitikėjimu.

„Sunkiai dirbu, tačiau daug kas susideda: trenerio pasitikėjimas, žaidimo laikas, taktika aikštėje. Treneris man davė laisvę žaisti puolime, kurti, todėl toks ir rezultatas, – vardino A. Novikovas. – Treneris žino, koks aš žaidėjas, kaip žaidžiu Lietuvos rinktinėje. Gavau pasitikėjimą ir iš žaidėjų. Mūsų kolektyvas buvo labai geras“.

A. Novikovas į „Jaga“ ekipą atvyko 2017 metų vasarį. Prieš tai per savo karjerą jis vilkėjo Visagino „Intero“, „Vilniaus“, Edinburgo „Hearts“ (Škotija), „St Johnstone“ (Škotija), „Erzgebirge Auge“ (Vokietija) ir „VfL Bochum“ (Vokietija) komandų marškinėlius.

„Nesigailėjau priėmęs „Jaga“ pasiūlymą, nes Vokietijoje jau nebūčiau žaidęs, treneris buvo ant manęs „kryžių padėjęs“, – persikėlimo istoriją prisiminė A. Novikovas. – Į Balstogę atvykau žiemą, komanda jau buvo sudaryta pagal trenerio norus, todėl natūralu, kad kai viduryje sezono prisijungia naujokas, jis nežaidžia nuo rungtynių pradžios.

Turi laukti savo šanso. Čia taip buvo ir šį sezoną, kai prisijungę naujokai turėjo užsitarnauti vietą aikštėje. Tai yra sunku, tačiau tai reikia suprasti, bet dalis žaidėjų to nesupranta ir pykstasi su treneriais, o sąlygos Lenkijoje irgi puikios. Aukščiausios klasės stadionai, ateina daug žiūrovų“.

Kitą sezoną A. Novikovas ir „Jagiellonia“ turės dar vieną užduotį – sėkmingą pasirodymą Europos lygoje.

„Dabar net mūsų komandos sirgaliai labai daug tikisi iš Europos lygos. Tikiuosi, komandos vadovybė atliks papildymus ir pateksime bent jau į IV etapą, – sakė Vilniuje gimęs žaidėjas. – Visada, kai žaisdavau Europos lygoje, labai norėdavau, kad pakliūtų Lietuvos komanda“.

45 rungtynes už Lietuvos rinktinę sužaidęs ir 5 įvarčius pelnę saugas po antradienio mačo pradės savo atostogas, tačiau seks ir žaidėjų rinką, nes po itin sėkmingo sezono atkreipė daugelio klubų dėmesį.

„Kiekvienas nori persikelti į geresnį klubą. Aišku, žiūrėsiu, kokie pasiūlymai ateis per „perėjimų langą“ ir ar jie mane sudomins... Tada kalbėsime ir reikės su „Jaga“ vadovais susitarti, o šiaip mano kontraktas dar galioja 1,5 metų“, – sakė A. Novikovas.

Šis žaidėjas savo statistiką rinktinėje galės pagerinti jau antradienį, kai Lietuvos nacionalinė ekipa Varšuvos „PGE Narodowy“ stadione rungtyniaus su lenkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės