Šiose lenktynėse finišą paskelbti vėliavos mostais buvo patikėta garsiam išskirtinės išvaizdos modeliui Winnie Harlow. Vis dėlto mergina savo užduotį atliko kiek per anksti.

Finišo vėliava pradėta mojuoti likus vienam ratui iki lenktynių pabaigos.

Lenktynių lyderis Sebastianas Vettelis nesutriko ir pratęsė važiavimą lenktyniniu tempu. Po paskutiniojo rato W. Harlow pasitaisė ir pamojavo finišo vėliava dar kartą.

Vis dėlto po lenktynių tiek paskutinysis, tiek priešpaskutinysis ratai buvo anuliuoti. FIA užfiksavo rezultatus po 68 ratų, o ne 70.

Nors W. Harlow mojavo S. Vetteliui įveikus 69 ratus, taisyklėse yra nurodyta, kad esant tokiam atvejui, ratas, kurio metu yra neteisingai skelbiamas finišas, negali būti įskaitytas. Todėl pilotai oficialiai įveikė tik 68 ratus.

Įdomu, kad paskutiniame rate Danielis Ricciardo užfiksavo greičiausią lenktynių rato laiką, tačiau jis buvo neįskaitytas, todėl greičiausio rato apdovanojimas atiteko jo komandos draugui Maxui Verstappenui.

W. Harlow yra artima dabartinio F-1 čempiono Lewiso Hamiltono draugė. 2016-2017 pora palaikė romantiškus santykius, o dabar yra geri bičiuliai.

Tai nebuvo pirmas kartas, kai yra padaroma tokia klaida. 2014-ųjų Kinijos GP lenktynės buvo sutrumpintos dviem ratais dėl klaidos, o 2002-aisiais vienas geriausių visų laikų futbolininkų Pele išvis pamiršo pamojuoti finišo vėliava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)