„Ne, man nėra nuobodu. Tai vis dar yra automobilių sporto viršūnė. Bet tiesa, jog prasidėjus turbo erai lenktynės tapo lengviau nuspėjamos“, – kalba dar 2001 metais F-1 debiutavęs F. Alonso.

„Tvarkaraštį sudaro 21 lenktynės. Mes visi puikiai žinome kas nugalės likusiose 14. Gaila, kad dabar yra tokia situacija šiame sporte.“

„Jūs galite žaisti krepšinį, jums gali puikiai sektis ir per vienas varžybas jūs pelnysite 80 taškų. Artėja Pasaulio futbolo čempionatas. Turime favoritus. Bet niekas negali garantuoti, kad čempione taps Vokietija, Brazilija ar Ispanija. Galbūt laimės, o gal ir ne. Tuo tarpu „Formulėje-1“ visi žino, kad lenktynėse nugalės „Mercedes“ arba „Ferrari“ pilotas.“

„Greičiausiai šis sportas niekada nepasikeis. Tokia F-1 buvo daugelį metų. Prisimenu 2009 metus, kai su „Renault“ nebuvome patys stipriausi. Bet mes atlikome treniruočių bei kvalifikacinius važiavimus, nes norėjome išbandyti padangas. Ir mes buvome pirmi. Tai buvo lyg dovana mechanikams bei rėmėjams. Dabar galime daryti ką tik norime, vis tiek kvalifikacijoje nebūsime pirmi, nes skirtumai tarp komandų yra labai dideli. Kiekvieną lenktynių savaitgalį matome tiesiog bolidų traukinį“, – prieš šeštadienio Kanados GP kvalifikaciją dėstė F. Alonso.

Šiuo metu čempionate su 110 taškų pirmauja dabartinis čempionas Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“. Antroje vietoje žengia 96 taškus turintis „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis.